Scheppersinstituut Wetteren

weven verhaal 01  

Dit nieuwe schooljaar willen we een nieuw verhaal weven met jullie en met elkaar.

 

Onze school, het Scheppersinstituut biedt alvast het ‘weefkader met de nodige scheringdraden’ als houvast: goede afspraken, structuur, goed onderwijs, de verbondenheid met de grotere wereld, in het bijzonder met onze Scheppersscholen in Burundi, de aandacht voor duurzaam omspringen met ons milieu, en niet te vergeten ‘respect’.
Doorheen deze scheringdraden mag iedereen hier op school zijn/haar eigen unieke inslagdraad weven. Alle draden mogen hun weg zoeken in het creatieve gebeuren van elke dag. Wat het resultaat van dit weefwerk wordt, is nog niet bekend.
Soms heb je misschien een dipje en vind je je draai niet… Weet dat het stevige weefgetouw van deze school jou nooit in de steek laat. Je kan steeds terecht bij de directie, de leerkrachten, vertrouwensleerlingen, opvoeders, klasgenoten… Want ook medeleerlingen zijn voor elkaar als de scheringdraden die houvast bieden in de hectiek van het schools leven. Steeds opnieuw mag jij jouw draad inweven in dit geheel.
Sedert maart 2020 claimde het kleine coronavirus onze volle vrijheid. Mondmasker, handgel en anderhalve meter afstand werden het nieuwe normaal. Vorige week startten we een nieuw schooljaar met een nieuwe schone lei vol frisse moed. Laat ons samen een nieuw verhaal weven! Een verhaal van oprechte verbondenheid!