Scheppersinstituut Wetteren

DSC 0635 Large Terwijl 1Bb en 1Bc het rustige boerderijleven in Brakel onveilig maakten, trokken 1Ba, 1Bd en 1Be naar de Gavers in Geraardsbergen. 
We mochten 31 kanjers van leerlingen begeleiden doorheen de 3 dagen aan de Gavers. 

Een mix van koken, knutselen, sport en spel zorgde alweer voor een TOPeditie.
Terwijl 1Ba onderling de strijd aan ging om de beste natuur-kenner te worden, startten 1Bd en 1Be de natuurklassen met een stevige en modderige (sorry, mama’s!) wandeling in het natuurgebied:
de Helix. Na 1, 2 of meerdere overheerlijke pannenkoeken wisselden de klassen en de activiteiten.
Het eerste avondspel was vervolgens een schot in de roos. Terwijl hier en daar een moegestreden paard sneuvelde in de wedstrijd, kon ‘het publiek’ een gokje wagen op het best presterende paard.
De tweede dag was een dag vol afwisseling: koken, een insectenhotel bouwen, in de Vlaamse kermis elkaar uitdagen, luisteren naar de ervaringen van een échte boswachter en zwemmen … neen, zich vervelen, daar hadden onze leerlingen geen tijd voor. We sloten de natuurklassen af met een heuse lentebarbecue. Met een extra woordje van dank aan onze koks van dienst!
Na drie bijzonder fijne dagen keerden onze leerlingen goed gezind terug huiswaarts en bleven enkele leerkrachten moe, maar héél tevreden achter in de jeugdherberg ’t Schipken.
Wij waren terecht FIER om met zo’n groep leerlingen op stap te kunnen gaan!
BEDANKT, 1Ba, 1Bd en 1Be, jullie maakten de natuurklassen Geraardsbergen 2019 tot een fantastische herinnering voor jezelf, maar zeker ook voor ons, jullie leerkrachten!!

DSC 0287 Large IMG 8465 Large  
P1080306 Large P1080326 Large