Scheppersinstituut Wetteren

P1160770 Large Op maandag 1 april trokken de leerlingen van 1Bb en 1Bc richting Brakel op natuurklasavontuur. En avontuurlijk, dat werd het! 

Na een verkenning van het domein en de kennismaking met de vele lieve diertjes, werkten we in de namiddag met een doorschuifsysteem. Meneer Peleman gaf een survivalworkshop en leerde onze leerlingen vuur maken en lekkers bereiden boven deze vlammen. Voor het eerst in ons leven proefden we van een heerlijke tortilla gemaakt in een chipszakje! Meneer Schepens verraste ons dan weer met een graffitiworkshop. Na anderhalf uur zwoegen, stonden 23 prachtige kunstwerkjes te drogen in de zon. Neem dus zeker ook een kijkje bij de foto’s na het lezen over ons avontuur. Daarna was het tijd voor wat ontspanning en ook de diertjes werden gevoederd en uitgebreid geknuffeld en geaaid. Tot slot daagden we onze leerlingen uit voor een heuse natuurquiz. 1Bb bleek de sterkste klas, ronde na ronde scoorden ze hoge punten. Knap werk!
Op dag twee maakten onze leerlingen eigenhandig(!) pizza’s die ze daar in de houtoven stopten. Mevrouw Haelters en onze geweldige kookploeg maakten dan ook van elke maaltijd een festijn! Om onze jongens ook op sportief vlak uit te dagen, trokken we ook op eikelmuisexpeditie. Verkleed als eikelmuisjes moesten zij zo snel mogelijk een bepaalde route afleggen. Oppassen voor hun natuurlijke vijanden, de bosuil en de steenmarter, was de opdracht, want achter elke boom kon wel een verklede leerkracht schuilen om hen de stuipen op het lijf te jagen. Onderweg leerden ze heel wat bij over de natuur via raadseltjes en opdrachten. Voor 1Bc probeerde een heuse hagelbui de pret te verstoren, maar dat was buiten onze leerlingen gerekend. We vonden een schuilplaats en onze kookouders haalden ons op. Met een warme douche en droge kleren, kwamen ‘onze eikelmuisjes’ er opnieuw volledig door en kregen ze de overwinning omwille van hun gedrevenheid, samenwerking en de goede klassfeer tijdens de wandeling.
Wanneer het donker werd, speelden we ook twee avonden op rij een spannend dierenspel waarbij de leerlingen steevast voor de overwinning gingen.
Zoals je ziet, we hebben niet stilgezeten op de driedaagse! De oogjes vielen dan ook snel toe op het einde van elke dag. Kortom, een meer dan geslaagd avontuur, samen met 23 ongelofelijk toffe en gedreven kerels!

Aline Vermeulen en Veerle Bogaert

P1160705 Large P1160739 Large P1160725 Large