Scheppersinstituut Wetteren

1212 Wetteren Techniekacademie Large De allereerste techniekacademie is op zijn einde gelopen, maar liefst 34 leerlingen behaalden een diploma.

De Techniekacademie is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en technologie. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar uitgedaagd om met techniek problemen op te lossen. Professionele techniekmentoren stonden in voor de begeleiding.

De afgelopen maanden werden de jongeren uitgedaagd om zes projecten tot een goed einde te brengen. Ze bouwden een voederhuisje, een nachtklokje en een mysteriebox, schakelden lampjes , ze programmeerden een robot, maakten snoepjes en deden enkele chemische testjes.

Deze activiteit kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Wetteren. Leerlingen kunnen nog verder proeven van de denk- en praktische vaardigheden die nodig zijn om STEM onderwijs te volgen.
Dit kan door zich in te schrijven voor de STEM academie op het Scheppersinstituut. Inschrijven kan via volgende link: STEM academie.