Scheppersinstituut Wetteren

foto3 IMAGINARY (www.imaginary.org) is een initiatief dat startte in het befaamde Duitse onderzoekscentrum voor wiskunde te Oberwolfach en ondertussen internationaal tot heel wat erkenning leidde. De leerlingen van 4Twa, 4BIO en 5 en 6 IWBIO kregen de kans om deze tentoonstelling te bezoeken op campus De Sterre van de universiteit in Gent.

Deze tentoonstelling trekt dit jaar opnieuw rond in Vlaanderen en Nederland om de relevantie van de wiskunde in onze maatschappij te benadrukken.
Imaginary toont de cruciale rol van wiskunde in onze maatschappij aan de hand van top-kwaliteit posters, 3D-objecten, puzzelopstellingen, interactieve apps waarmee de leerlingen via grote touchscreens konden experimenteren. De tentoonstelling focust op wiskunde zelf (pracht) maar ook op toepassingen (kracht) en dit in diverse takken van onze maatschappij zoals bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s, gps’en, medische beeldvorming, stents bij hartoperaties, … .

Tijdens de tentoonstelling werden we in kleinere groepen rondgeleid door gidsen, waaronder zelfs een oudleerling van onze school: Lennert De Baecke. Lennert studeerde in 2020 af aan onze school in de richting Biotechniek. Intussen zit hij in zijn derde jaar Master in de Wiskunde. De uitgelezen kandidaat dus om onze leerlingen te inspireren over de pracht en praal van wiskunde.

Leerkrachten Wiskunde
Liesbeth De Neve
Thierry De Waele
Marianne De Kesel
Leen Schollaert

foto1 foto4  
foto 5 foto 6