Scheppersinstituut Wetteren

PFP1 Large Op woensdag 21 september werd de Muur voor de Vrede, die zich bevindt aan de site Cordonnier, plechtig ingehuldigd. Deze muurschildering werd ontworpen door onze collega Wim Finck en samen met Wetterse jongeren en leerlingen van Wetterse scholen gerealiseerd.

De Muur kwam er naar aanleiding van het project CITYarts.

CITYarts is een, kunst- en onderwijsorganisatie, gevestigd in New York, met als doel jonge mensen te laten samenwerken met professionele kunstenaars om openbare kunstwerken te maken, zoals muurschilderingen en mozaiëken.

Dit creatieve proces verbindt kinderen van over de hele wereld met elkaar door hen hun visie op vrede te laten delen door middel van kunst. Het helpt hen ook bij het realiseren van hun eigen potentieel en bij het transformeren van gemeenschappen.

CITYarts is een wereldwijde organisatie met meer dan 300 publieke kunstprojecten, meer dan 600 kunstenaars, 500.000 vrijwilligers, 200.000 deelnemende kinderen uit meer dan 100 landen en meer dan 150 scholen. Samen hebben ze meer dan 10.000 kleine kunstwerkjes gemaakt die te zien zijn op de online tentoonstelling. Een selectie van 300 werkjes reisde al de wereld rond en was begin september te zien in de hal van het oude gemeentehuis van Wetteren.
Deze tentoonstelling werd op vrijdag 03 september geopend door Tsip Ben-Haim, oprichtster en bezieler van dit project, die speciaal hiervoor werd overgevlogen vanuit New York.
Meer dan 800! werkjes werden vorig schooljaar gemaakt tijdens de lessen Beeld in de verschillende Wetterse scholen. (Scheppersinstituut, SJI-Wetteren, Mariagaard en SGW)
Hierdoor werd Wetteren de derde grootste inzender van werkjes van de meer dan 100 landen! Enkel Tel Aviv (Israël) en Berlijn (Duitsland) gaan ons vooraf! Een puike prestatie dus waar onze school heeft aan bijgedragen.

Door de oprichting van de muur hijst Wetteren zich in het rijtje van de ander steden met een 'Wall of Peace’, Harlem - New York, Karachi - Pakistan, Tel Aviv Jaffa - Israël, London - United Kingdom, Berlijn - Duitsland, Toro - Spanje.

PFP2 Large