Scheppersinstituut Wetteren

Scheppers instituut wetteren Large Traditiegetrouw wordt er op het einde van het schooljaar een meerdaagse uitstap georganiseerd voor de leerlingen van 7AGM.
Dit jaar startten we met een bedrijfsbezoek aan de fabriek van Joskin.

De firma JOSKIN, vandaag internationaal gereputeerd, is in de eerste plaats een familiebedrijf dat in 1968 opgericht werd door Victor JOSKIN, die zich aan de landbouwwereld wilde wijden. Ze zijn vooral gekend van mengmestwagens, stalmeststrooiers en kipwagens.
We startten de rondleiding met een introductiefilm over het ontstaan en de producten van het bedrijf. Gevolgd door een rondleiding doorheen de fabriek. Hier zagen we hoe uit stalen platen de machines vervaardigd worden.
Na het nuttigen van een maaltijd ter plaatse zetten we onze weg verder richting Limburg. Daar bezochten we het IHC museum. Het betreft een privécollectie van het merk International/ Mccormick. We zagen er tractoren en landbouwmachines vanaf ongeveer 1917. De machines worden niet gerestaureerd, maar zoveel mogelijk in originele staat gehouden.
Na een overnachting in Eindhoven bezochten we het Dafmuseum. Daar zagen we de ontwikkeling van de vario in verschillende voertuigen. Ook werden er verschillende vrachtwagens tentoongesteld die meereden in Parijs Dakar.
De laatste bestemming was Biervliet, naar het bedrijf Vervaet.
Frans Vervaet uit Biervliet in Zeeuws-Vlaanderen is een familiebedrijf dat gekend is voor de ontwikkeling van de eerste zelfrijdende en één-fase bunkerrooier voor suikerbieten. Vandaag de dag ontwikkelt en produceert Vervaet geavanceerde hightech zelfrijders voor het oogsten van suikerbieten, chicorei, voederbieten en knolselderij en voor de toediening van onder meer drijfmest, vaste mest, kippenmest, compost, en kalk.
Hier kregen we ook een rondleiding doorheen het bedrijf.

IMG 20220610 154246 Large  IMG 20220610 104324 Large  IMG 20220610 101813 Large