Scheppersinstituut Wetteren

IMG 3517 Large Vrijdagochtend 6 mei liep de tuinbouwafdeling nagenoeg leeg. Leerlingen van het tweede tot en met het zesde jaar Tuinbouw en Biotechniek begaven zich richting Wetteren station met als ultiem doel: een bezoek brengen aan de Gentse Floraliën.

156 leerlingen konden genieten van de veelvuldige kleurrijke creaties met bloemen en planten. De drie torens van onze eigen schoolstand ‘Rise above’ werden reeds van ver gespot. Bij de promostanden van de Gentse Azalea was het rijtje schuiven voor een fotoshoot. Onze leerlingen van het zevende jaar bloemsierkunst waren verantwoordelijk voor de opbouw van deze twee themakamers. Een unieke samenwerking tussen VLAM, PCS, de Gentse Azaleakwekers en het Scheppers Instituut.
Naast een bezoek aan de Floraliën had elke klas nog een aanvullend programma. Dit was zeer divers: van een bezoek aan de Universitaire plantentuin en serres tot een geleide wandeling in het Gents Universitair Museum, de Wereld van Kina op het Sint-Pietersplein of een workshop in verband met planten en klimaatsverandering.
Het was een inspirerende, leerrijke dag waarbij bloemen en planten verweven werden met cultuur, geschiedenis en wetenschap.
Onze fotograaf van dienst, Kevin van de Vijver, leerling van 6PT, legde deze geslaagde dag voor eeuwig vast met zijn camera.

IMG 3429 Large  IMG 20220506 WA0001 Large  IMG 3522 Large 
 IMG 3534 Large  IMG 20220506 WA0000 Large  IMG 3432 Large