Scheppersinstituut Wetteren

IMG 20220429 160007 Large Na een pauze van 2 jaar wegens Corona, kregen we eindelijk weer groen licht om op studiereis naar Frankrijk te gaan. Met de enthousiaste leerlingen van 6 BIO, IW, EE, EM, AT, ELI, MT en PT trokken we op 28 en 29 april naar Nord-Pas-de-Calais voor onze 2-daagse vakoverschrijdende uitstap in het kader van de lessen Frans, geschiedenis, aardrijkskunde en fysica.

Op dag 1 reden we eerst naar Eperlecques waar we teruggevoerd werden naar 1943. We aanschouwden het Blockhaus, een bunker die tijdens WOII ingericht werd als fabriek voor vloeibare zuurstof voor V2 motoren. Via onze Britse gids en de sprekende infopalen kregen we meer uitleg over deze aangrijpende plek. Daarna ging het richting Helfaut. Na de lunchpauze gingen de leerlingen, gewapend met een vragenlijst, op ontdekking in La Coupole, een gigantische ondergrondse bunker die door de nazi’s werd gebouwd in 1943-1944 om er V2-raketten te produceren en te lanceren. Ze kwamen er o.a. meer te weten over het verzet van Noord-Frankrijk tijdens WOII en het gebruik van geheime wapens. We eindigden ons bezoek in het 3D-Planetarium met een film over de twee ruimtesondes die in 1977 gelanceerd werden om de verste planeten van het zonnestelsel te verkennen, nl Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus en die nu na vier decennia, de interstellaire ruimte verkennen op zoek naar buitenaardse beschaving om hen het gouden record te bezorgen.
Na een bescheiden avondmaal maakten sommigen nog een wandeling in de buurt van het hotel en speelden anderen gezelschapsspelletjes. Met een goed gevulde maag, dankzij het uitgebreide ontbijtbuffet, gingen de leerlingen op dag 2 hun Franse kennis testen in Lille. Met een zoektocht, foto-opdrachten en het interviewen van verschillende mensen leerden de leerlingen deze gezellige en mooie stad kennen.
Het weer zat mee, de sfeer was goed, kortom een geslaagde uitstap en een leerrijke ervaring op verschillende vlakken.

IMG 3315 Large 20220428 134145 Large 20220428 113331 Large