Scheppersinstituut Wetteren

algemeen Large Op donderdag 23 september zijn we met 9 fietsende leerlingen van 6EE op bedrijfsbezoek geweest naar Qbus te Erpe-Mere. 6ELI volgt op maandag 4 oktober dezelfde workshop.

Qbus is een Belgisch bedrijf dat sinds 1999 technologieën ontwikkelt om residentiële en commerciële gebouwen slimmer te maken. Een slim gebouw biedt meer gemoedsrust en comfort maar verbruikt ook minder energie.
Qbus heeft een ervaringsplatform van verschillende producten en diensten, gaande van een uitbreidbare basis-installatie met een “Alles Uit-Knop” tot een volledig automatiseringssysteem en van slimme schakelaars tot Ubie.
Drie principes staan centraal in de ontwikkeling van Qbus-technologie: makkelijk, flexibel en toekomstgericht. Een Qbus-systeem is makkelijk te installeren en configureren, kan starten met een beperkte installatie maar biedt ook doorgedreven mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen en de componenten blijven steeds compatibel met de originele producten.
Ter plaatse kregen we van Björn Vermeire , sales verantwoordelijke van de regio Oost-Vlaanderen, een boeiende en deskundige uitleg over waarvoor Qbus eigenlijk staat en wat ze ondertussen allemaal op de markt brengen.
In Erpe-Mere is er een opleidingslokaal voorzien waarbij de wanden vol staan met domotica materiaal waarbij we alles konden uittesten met onze eigen laptops.
Op het einde van de dag waren alle leerlingen overtuigd van de eenvoud van Qbus en ook welke toepassingen er allemaal mogelijk zijn.

IMG 4389 Large IMG 4390 Large IMG 4391 Large