Scheppersinstituut Wetteren

IMG 20220623 WA0100 Large  Geef ons een mix van toffe en brave leerlingen, mooi weer, geweldig enthousiaste leerkrachten, een toplocatie en bijzonder lekker eten en wij brengen dit alles samen tot een onvergetelijke driedaagse: de bosklassen voor 1B. 

We mochten 45 kanjers van leerlingen begeleiden doorheen de 3 dagen aan de Gavers.
Een mix van koken, knutselen, vuur maken, sport en spel zorgde alweer voor een TOPeditie.
Terwijl 1Bd onderling de strijd aan ging met 1Be om een heus bosspel te winnen, startten 1Ba, 1Bb en 1Bc de bosklassen met een stevige wandeling in het natuurgebied: de Helix. De weg zoeken aan de hand van het plannetje bleek niet altijd evident, maar gelukkig mochten we iedereen na een mooie 5 km (en af en toe een kleine omweg) opnieuw op het domein ontvangen. Na 1, 2 of meerdere overheerlijke pannenkoeken wisselden de klassen en de activiteiten.
Het eerste avondspel was vervolgens een schot in de roos. Terwijl hier en daar een moegestreden paard sneuvelde in de wedstrijd, kon ‘het publiek’ een gokje wagen op het best presterende paard. Jolly Jumper bleek onoverwinnelijk, proficiat, sterk geracet!
De tweede dag was een dag vol afwisseling: koken, een insectenhotel bouwen, in de muzikale volksspelen elkaar uitdagen, luisteren naar de ervaringen van een échte boswachter, leren vuur maken, kampvuur koken… neen, zich vervelen, daar hadden onze leerlingen geen tijd voor. We sloten de bosklassen af met een heuse zomerbarbecue.
Met een extra woordje van dank aan onze koks en afwassers van dienst!
De laatste dag sloten we af in het zwembad. Wat een fijn anderhalf uur was dat! Het werd een heuse clash tussen de leerlingen en leerkrachten.
Na drie bijzonder fijne dagen (en met een fikse portie chloor in de ogen en links of rechts een schrammetje van uitbundigheid) keerden onze leerlingen goed gezind terug huiswaarts en bleven enkele leerkrachten moe, maar héél tevreden achter in de jeugdherberg ’t Schipken.
Wij waren terecht FIER om met zo’n groep leerlingen op stap te kunnen gaan!
BEDANKT 1B, jullie maakten de bosklassen Geraardsbergen 2022 tot een fantastische herinnering voor jezelf, maar zeker ook voor ons, jullie leerkrachten!!

20220621 112938 Large  IMG 20220623 WA0010 Large  IMG 20220623 WA0049 Large 
 IMG 20220623 WA0013 Large  IMG 20220623 WA0105 Large