Scheppersinstituut Wetteren

wel in je vel okt 2019 03

Op 1 november vieren we Allerheiligen, het feest van alle heiligen.

Op 2 november is het Allerzielen en denken we aan alle mensen die gestorven zijn en die we missen.

Bijzondere dagen waarop we nog meer dan anders onze dierbare overledenen herdenken. Elke mens heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen herinnering, eigen verdriet en manier waarop je daarmee omgaat. Leven, sterven, afscheid nemen, rouwen, iedereen doet het op zijn eigen unieke manier.

Op de banner zien we een weg, badend in de herfstkleuren. De weg zou symbool voor ‘een levensweg’ kunnen zijn, we zien hier het einde van de weg niet omdat we het einde van de weg ook niet kennen. Dat is nog steeds een van de grootste mysteries van het leven. Als we in deze sombere dagen het einde van onze dierbaren herdenken dan zijn het net die warme oranjebruine tinten van herfstbladeren die kleur geven aan deze tijd. Alsof ze een warme deken in het dorre landschap willen vormen. Deze warme kleuren doorbreken de tristesse van deze tijd. Ze geven een hoopvolle knipoog naar verwerking en troost in deze periode.

Wij kunnen elkaar steunen en troosten. Door bewust Tijd te nemen voor elkaar en aandacht te hebben voor het WELzijn van de ander. Laat dat nu net de boodschap van ons jaarthema zijn. We hebben oog voor elkaar, ook in de moeilijke en donkere dagen van het jaar. Zeker dan kunnen we het verschil maken en een ander wel in zijn vel laten voelen.