Scheppersinstituut Wetteren

2019-2020

Helaas moeten wij u slecht nieuws melden: het is niet mogelijk om de proclamatie te laten doorgaan. We onderzochten verschillende scenario’s, maar de Coronaperikelen maken het onmogelijk om iets op die schaal te organiseren. Vrijdagavond 25 september komt dus vrij in onze agenda.

We wensen alle afgestudeerden het allerbeste bij de volgende fase in hun leven. We hadden die wensen liever uitgesproken met een glas in de hand, op een gezellige receptie, maar dergelijke sociale activiteiten zijn nu jammer genoeg onmogelijk. We zien jullie graag terug op toekomstige steakfeesten, oud-leerlingenbijeenkomsten en/of opendeurdagen.

Hoogachtend

Directie Scheppersinstituut Wetteren

 

IMG 4467 Large Sinds vorig schooljaar werken we samen met Diagnose Car en enkele scholen in Oost-Vlaanderen aan een boeiend project ‘veilig leren meten op een elektrisch voertuig via Augmented Reality’. Hierbij krijgen we financiële steun van provincie Oost-Vlaanderen om ons project verder te realiseren.

Omwille van de Coronamaatregelen zal dit voorjaar onze jaarlijkse lenteplantenverkoop NIET doorgaan op 29 en 30 april.

We voorzien ook geen extra online-verkoop van bloemen en planten.

 

lammetjes Large Het mag nu dan wel wat rustiger zijn op onze school, toch staat het leven ten tijde van Corona niet stil.
Deze week bevielen onze twee schapen elk van twee lammetjes.

IMG 4144 Large Wanneer de deuren van het Scheppersinstituut sluiten, wil dat niet zeggen dat wij, het personeel, stilzitten. Achter gesloten deuren zijn onze personeelsleden volop bezig met de handmatige productie van 9.000 extra beschermende gelaatschermen geproduceerd voor het medische personeel van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuisverplegers. Met dit gelaatscherm dat boven het mondmasker wordt gedragen, zijn de zorgverleners extra beschermd!

IMG 20200323 WA0006

In het Vlaams woordenboek wordt werplekleren als volgt omschreven: Leren waarbij jongeren studierichtingen kunnen kiezen, waarin zowel leren als werken aan bod komt. Ze krijgen een voorsmaakje van hoe het werkleven eruit ziet en kunnen op basis daarvan een betere keuze maken welke richting ze uit willen. Op het Scheppersinstituut Wetteren blijft het niet bij een theoretische omschrijving, maar komt werkplekleren tot leven.

Annulatie reis paasvakantie

Door de verstrengde maatregelen m.b.t. het Coronavirus zijn we jammer genoeg genoodzaakt onze paasreis te annuleren. Meer informatie over de terugbetaling ervan volgt later.

Stages en ervaringsdagen

Alle stages en ervaringsdagen worden geannuleerd. Elke leerlinge neemt zijn/haar verantwoordelijkheid om de stageplaats te verwittigen.

Inschrijvingen

Door de Corona-maatregelen is het op dit moment niet mogelijk uw kind op onze school in te schrijven.
Voor vragen omtrent inschrijvingen kan u altijd terecht op info@scheppers-wetteren.be.

Veelgestelde vragen en nieuwe berichtgevingen
Aan de hand van de FAQ-lijst die beschikbaar wordt gesteld via het ouderportaal, wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe berichtgevingen en belangrijke wijzigingen inzake de impact van het Coronavirus op de werking van onze school.

FAQ-lijst dd. 2020-03-19

 

Beste ouders

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.
Wat betekent dit voor onze school?
Alle lessen worden geschorst maar we blijven de opvang verzekeren voor de leerlingen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders..
Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiëne, afstand, ventilatie...).
Deze maatregel gaat in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duurt t.e.m. 3 april 2020. Gedurende deze periode worden er geen afwezigheden geregistreerd.

Vrijdag 13 maart gaan de lessen, indien mogelijk gewoon door.

De begeleidende klassenraden zullen nagaan hoe we de gemiste leerstof bijwerken. Je krijgt daarover ten gepaste tijde de nodige informatie.

Wat kan je als ouder doen?
Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.

Spreek met je met je kind over het coronavirus: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus

Meer informatie?
• Algemene info en veel gestelde vragen: www.info-coronavirus.be.
• Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be.
• Extra informatie voor ouders op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders

Deze namiddag volgt verdere informatie
Namens de directie van het Scheppersinstituut
Armand De Lepeleire
Directeur a.i.

 

 

Wegens de uitgevaardigde maatregelen door de overheid zullen de natuurklassen van 30 maart tem 1april niet doorgaan.

Directie Scheppersinstituut Wetteren

 

nmbs2 Bij de NMBS in Mechelen hadden de leerlingen van het 7e jaar Fotolassen het genoegen om de werkplaats te bezoeken.