Scheppersinstituut Wetteren

IMG 0878 Large Reeds voor de 8ste maal vond op woensdag 30 mei de jaarlijkse fietstocht van leerkrachten en leerlingen plaats.

Stipt om 13u vertrokken we onder een stralend zonnetje met 24 deelnemers, onder wie 8 leerkrachten en 2 oud-leerlingen, Thibeau en Guus.
Onderweg was het meneer Verlee die de aandacht naar zich toetrok door de heilige grond van Gavere te proberen kussen. Het was zijn weekje niet, temeer omdat hij een paar dagen voordien al geprobeerd had om het chemielokaal te laten ontploffen.

Alle renners waren tevreden dat ze na 45 km even konden pauzeren om te genieten van een drankje in Zwalm. Toen we aankwamen in Gavere was er ons gebruikelijk stukje met 'vrije snelheid' aan de Schelde (gedurende 10km). Zoals gewoonlijk kregen de leerkrachten 3 minuten voorsprong, waarbij er aan de eindmeet nog 15 luttele seconden overbleven. Blijkbaar hebben de wekelijkse trainingsritjes aan de Schelde hun vruchten afgeworpen voor de leerkrachten. Toch chapeau voor de leerlingen, dit was echt een huzarenstukje.

Op het einde van de rit stond er 75 km op de teller. De rennertjes hadden echter niet veel tijd om nog langer na te genieten, want enkele onder hen moesten nog gaan trainen. Het leven van een wielrenner is niet te onderschatten. Op naar de volgende editie...

IMG 0880 Large IMG 0881 Large IMG 0882 Large