Scheppersinstituut Wetteren

DSC08744 Large Met de leerlingen van 5 en 6 AT-ELI-HT-MT-PT trokken we op maandag 7 mei, vergezeld door een stralende zon, naar Nord-Pas-de-Calais voor een 2-daagse vakoverschrijdende uitstap.

Op dag 1 trokken de 6e jaren eerst naar het Planetarium van Helfaut, waar ze een film bekeken over het heelal en de ontwikkeling van de ruimtevaart. 

Daarna gingen de leerlingen, gewapend met een vragenlijst, op ontdekking in La Coupole. La Coupole is een gigantische ondergrondse bunker die in 1943 door de nazi’s werd gebouwd om er V2-raketten in op te slaan, klaar te maken en te lanceren. De leerlingen kwamen er ook meer te weten over het verzet van Noord-Frankrijk tijdens WOII en het gebruik van geheime wapens tijdens én na WOII.

In de namiddag ging het richting Eperlecques, waar we teruggevoerd werden naar 1943. We aanschouwden het Blockhaus, een bunker die tijdens WOII ingericht werd als fabriek voor vloeibare zuurstof voor V2-motoren. Onze gids Marc vertelde vol overgave – in het Frans! -over deze aangrijpende plek.

De 5e jaren deden deze bezoeken in omgekeerde volgorde. Na deze toch wel indrukwekkende dag, maakten beide groepen nog een kleine stop in Saint-Omer alvorens naar het hotel te keren.
Na een lekkere buffetmaaltijd werd de dag afgesloten met een avondwandeling en gezelschapsspelen.

Op dag 2 gingen de leerlingen hun Franse kennis testen in Lille. Via een zoektocht met vragenlijst en foto-opdrachten, leerden de leerlingen deze gezellige en mooie stad kennen.
Het was een vermoeiende uitstap maar vooral ook een leerrijke ervaring op verschillende vlakken.

DSC08742 Large DSC08747 Large DSCN1424 Large
DSCN1492 Large DSCN1540 Large DSC08739 Large