Scheppersinstituut Wetteren

 R1A6241_Large De proclamatie is jaarlijks een hoogtepunt van het schooljaar. Geslaagde leerlingen komen dan in vol ornaat aanhoren dat ze geslaagd zijn. Diegenen die het beste scoren nemen zelfs een prijs in ontvangst.

Onze eetzaal wordt echt wel te klein voor de opkomst op de laatste proclamaties. Op woensdag 28 juni mochten we zowat 600 mensen verwelkomen. 

Dankzij de mensen van de pastorale werkgroep gingen we van start met een diepzinnige en passende bezinning. Vervolgens nam meneer directeur het woord. Traditioneel verwijst hij dan naar verwezenlijkingen en grootse plannen binnen de school. De leerlingen krijgen te horen dat hun scholing niet stopt aan de schoolpoort. Levenslang leren is vandaag immers een noodzaak. Na de toespraak van de heer directeur volgt de officiële proclamatie door presentator Jurgen Willems, zorgcoördinator van de derde graad. Hij zorgt bij de naamafroeping ook voor een komische noot en leuke foto’s en filmpjes.

Dit jaar waren 3 muzikale leerlingen bereid om het geheel met hun instrument te ondersteunen. Dries zorgde eerst met zijn accordeon voor leuke verwelkomingsmuziek. Vervolgens speelden Jasper en Bert de pannen van het dak op hun gitaren. Jaspers prachtige stem en zijn song writer talent oogstte heel wat succes.

Een rijkelijk overgoten receptie in de tuin zorgde bij aardig weer voor een heerlijke apotheose van tientallen schoolcarrières.

 R1A6111_Large  R1A6227_Large  R1A6176_Large