Scheppersinstituut Wetteren

Florian finale 2015 Large De Vlaamse Wiskunde Olympiade is sinds jaar en dag een klassieker in zowat alle Vlaamse scholen.  Ieder jaar opnieuw geven ongeveer 24 000 jongeren uit bijna 400 scholen het beste van zichzelf bij het oplossen van originele en soms moeilijke wiskundige problemen.

Voor leerlingen van de tweede graad gebeurt dit in de Junior Wiskunde Olympiade en voor leerlingen uit de derde graad gebeurt dit in de Vlaamse Wiskunde Olympiade.
Op woensdag 14 januari 2015 vond de eerste ronde plaats.  De school zorgde ’s middags voor een broodjesmaaltijd.  Veertig leerlingen namen deel aan de eerste ronde.  Onze wiskundige bollebozen dienden 30 meerkeuzevragen op te lossen binnen 3 uur.  Vier leerlingen haalden de tweede ronde: 3 in de JWO en 1 leerling in de VWO.  In Gent werden er opnieuw 30 meerkeuzevragen gesteld die opgelost moesten worden binnen 2 uur.
Begin april kreeg Florian Vereecken uit 4IW schitterend nieuws: hij had de finale bereikt!  Op 22 april kreeg hij in Leuven 4 aartsmoeilijke vragen voorgeschoteld waarop een volledig uitgewerkt antwoord werd verwacht.
De proclamatie en prijsuitreiking vond plaats in Wilrijk op 20 mei.  Florian behaalde een aanmoedigingsprijs en nam met trots zijn prijzenpakket in ontvangst: een getuigschrift en enkele mooie wiskundeboeken.

Het halen van deze finale is een knappe prestatie: dit jaar werden slechts de 77 allerbeste leerlingen van een derde of vierde jaar erop uitgenodigd. Finalisten van de JWO of VWO behoren dus tot de wiskundige top 0,7% van schoolgaand Vlaanderen!
We mogen terecht fier zijn op onze sympathieke wiskundige bolleboos die bovendien voor het tweede jaar op rij de finale heeft bereikt.

Volgend schooljaar staat op woensdag 13 januari 2016 de eerste ronde van de JWO en VWO geprogrammeerd.  We kijken opnieuw uit naar een massale opkomst en hopen op een even schitterende campagne.