Scheppersinstituut Wetteren

DSC07562 Large Op woensdag 16 november lieten 9 leerlingen hun sportieve inzet zien op de atletiekterreinen van het recreatiedomein “De Ster”. Deze leerlingen hadden zich vooraf voortreffelijk geklasseerd op de provinciale wedstrijd in Zwijnaarde.

Onze miniemen Thomas Poppe en Rob Van den Bogaert gingen als eerste aan de start voor de 1600 meter. Tussen 40 deelnemers moesten zij zich waarmaken. Bij aanvang wist Rob zich reeds bij de 15 eerste te plaatsen maar kleine Thomas had het wel wat moeilijker en vertoefde rond de 25ste plaats. Maar!  Naarmate de loop duurde zag je Thomas langzaam maar zeker naar voorschuiven. Met de nodige aanmoediging van ons allen trokken ze zich voorwaarts naar de 8e plaats voor Rob en de 10de plaats voor Thomas.

Even later was het de beurt aan de scholieren B met Louis Vindevoghel voor de 3100 meter. Louis deed enorm zijn best maar het was voor hem moeilijk in te schatten wie zijn nabije tegenstrevers waren omdat in de zelfde reeks ook junioren meeliepen.  Toch wist hij heel de tijd zijn eigen tempo te handhaven en kon daardoor een verdiende 10de plaats behalen.

Nadien was het tijd voor de cadetten. Joshua Eijbersen en Jorni Monsecour zij moeten 2500 meter lopen. Zij hadden het moeilijk om de betere plaatsen te behalen. Maar het siert hen dat ze de ganse tijd gedreven en met grote inzet volhielden. Zelfs op het einde haalde Jorni er nog een sprintje uit. Jorni werd 32ste en Joshua 35ste.

Als slot was het tijd voor de scholieren A. Het was nu aan Bjarne Rasschaert, Senne Strobbe, Ewout Nachtergaele en Yoshin Lauwers. De laatste kans om onze school op een ereplaats te brengen.  Onze hoop was gericht op Bjarne! Al snel zagen we dat hij op de 2e plaats positie nam. Hij bleef in het kielzog van een leerling uit de GO-sportschool te Gent. Senne en Ewout bleven halfweg het peloton en Yoshin streed dapper als voorlaatste verder.  Naarmate de eindmeet in zicht kwam moest Bjarne de koploper in de laatste bocht loslaten. Maar de 2e plaats werd verzilverd!  Senne werd 22e, Ewout 26e en Yoshin 33e.  Zij mogen ook fier zijn op dit gelopen resultaat. Géén van hen heeft atletiekervaring en voor hen geldt de uitspraak:” deelnemen is winnen”

Als sportgangmaker ben ik fier op de sportieve inzet van deze leerlingen. Het is fijn voor mij te ervaren dat ze er graag deelnemen en mekaar enthousiast aanmoedigen. Ook wil ik mijn collega Mr Van Wayenberge en de mama van Jorni Monsecour danken om het leerlingenvervoer mee te verzorgen en support te geven aan de leerlingen.

An De Meyer Sportgangmaker en leerkracht Lichamelijke Opvoeding.

DSC07545 Large DSC07550 Large DSC07640 Large