Scheppersinstituut Wetteren

IMG 1591 Woensdag 9 november nam onze schoolploeg deel aan de volleybalfinale van de SVS competitie. Acht enthousiaste leerlingen stoomden zich klaar om de strijd aan te gaan.

De finale vond plaats aan de Hogeschool Gent en bestond uit 3 wedstrijden van telkens 2 sets tot 25 punten.

Onze eerste tegenstander werd het Don Boscocollege uit Zwijnaarde. Meteen werd duidelijk dat het niveau van deze finaleronde hoger zou liggen. Maar met de versterking van Lander Reynvoet als passeur en Tony Steenhaut als aanvaller draaide de ploeg vlot. De eerste overwinning werd dan ook binnengehaald. Setstanden: 25-18 en 25-22.

Tijdens onze tweede wedstrijd namen we het op tegen Sint-Isidorus uit Sint-Niklaas. Een sterke tegenstander die een goed blok wist neer te zetten. Doch, onze scholieren draaiden mooi mee aan het begin van beide sets. Verschillende rally’s kwamen aan bod maar onze ploeg kon geen antwoord vinden tegen het sterk aanvallende team. Ondanks enkele mooie reddingen van onze recreanten verloren we alsnog de 2 sets.

Het halen van een poduimplaats kon nog alle kanten uit met de laatste wedstrijd in het verschiet. We wisten dat het geen eenvoudige wedstrijd zou gaan worden tegen het reeds gekende Maldegeminstituut uit de vorige ronde. Tijdens de eerste set hadden we er teveel vertrouwen in dat alles vlot zou verlopen. Technisch gezien waren we sterker geworden maar Maldegem bleek hun motivatie niet verloren te hebben. Elke aanval of plaatsbal kwam terug en we vonden met onze vaste rotatie geen oplossingen. Het verlies aan vertrouwen kostte ons de eerste set. Na enkele duidelijke afspraken konden we vlotter aan 2de set beginnen. Enkele mooie opslagreeksen van Killian en Aaron, met daarbij een betere communicatie op het veld leverde ons een nipte overwining van de set op. In de 3de set, tot 15 punten, kwam er nooit echt grote dreiging van de tegenstander. Daardoor kon onze ploeg vlot de overwinning binnnenhalen.

Een welverdiende 2de plaats voor onze scholieren. Een dikke proficiat aan allen!

Clauwaert Jari (7IE ) De Winter Aaron (6HT) Tony Steenhaut (6EB) Van Hee Robbe (5EMb ) Rasschaert Bjarne (5IW) Lander Reynvoet (5EE) Janssens Kilian( 4IW) Ben Ayache Jarne (3Eli)

Lien Baeyens (L.O- leerkracht en trainster schoolploeg volley 2e en 3e graad)

IMG 1594