Scheppersinstituut Wetteren

IMG 2978_Large Maandag 24 oktober vertrokken we met 13 leerlingen van 6 elektrotechnieken naar de Q-bus te Erpe Mere voor een domotica opleiding.

In het bedrijf Q-bus werden we verwelkomd door Björn Vermeire die ons op een boeiende manier door de wereld van Q-bus geleid heeft. Eerst kregen we info over allerlei producten van Q-bus. Dit startte bij slimme telerupters en eindigde bij een volledig domotica systeem. Ter plaatse werden de leerlingen direct aan het werk gezet. Er werd gestart met een klein projectje waarbij drukknoppen gelinkt werden aan lampen. Hierna kwamen de dimmers aan bod. Iedereen zag dat de software enorm gebruiksvriendelijk was. Als laatste werden enkele sfeerknoppen uitgetest. De fabriek waar de Q-bus componenten geassembleerd werden mochten we ook bezoeken. Dit betekent dat er ruimte is voor aanpassingen en ook een mogelijkheid om zelf nieuwe projecten uit te testen.

Als afsluiter kregen we ook nog een korte demo van een Dali installatie. Hierbij werden RGB LED strips gebruikt waarmee je alle kleurcombinaties kan maken. Op het einde kregen we nog een aandenken mee met een beperkte tijdsduur. Benieuwd wie er nog kon afblijven.  Dit was een leerrijke ervaring voor alle leerlingen.  

Guy Coppens – Natalie Jonckheere

IMG 2972_Large IMG 2973_Large  
IMG 2975_Large IMG 2976_Large IMG 2979_Large