Scheppersinstituut Wetteren

DSC07064 Large Op 12 oktober 2016 deed onze school mee aan de eerste ronde van volleybalcompetitie SVS. Onze scholieren moesten het opnemen tegen 2 ploegen in de sporthal van Hogent.

Door een forfait van tegenstander Geraardsbergen hadden we het geluk aan onze zijde en werden we meteen geplaatst voor de volgende ronde. Maar met Maldegem,als geduchte tegenstander, bleef het een “thriller” van een wedstrijd!

Onze zeer gemotiveerde scholierenploeg bestond slechts uit een 2 tal clubspelers,  aangevuld met kadetten en enthousiaste recreanten. Een zeer mooie verdienste van de leerlingen om deze woensdagmiddag samen door te brengen.

De wedstrijd begon goed met een winst van de eerste setstand (25-19). Door een mooie aanvalreeks van Daan Uytterschaut en een opslagreeks van Aaron De Winter was de kloof meteen geslagen. Al lieten we de tegenstanders even terugkomen door een mindere communicatie op het veld. Verder volgende een spannend de 2de set (25-22) die ons een mooie voorsprong opleverde. Er moest echter hard voor gewerkt worden door de goede recepties van de tegenstander. Elke aanval en plaatsbal kwam op spectaculaire wijze terug in ons kamp. Maar door de uitstekende motivatie van onze recreanten slaagden we er toch in om de set naar ons toe te trekken.

De 3de set moesten we prijs geven aan onze welverdiende tegenstander. Technisch gezien waren we heel sterk maar door een mindere concentratie en heel veel geluk aan de andere kant van het net, verloren we nipt met een stand van 25-23.

Als gevolg kregen we een 4de set die zwoegen en zweten werd. Met het mindere begin van onze receptie raakten we al snel achterop. Gelukkig vonden we oplossingen om te scoren en kwam het vertrouwen terug. Moeizaam maar zeer strijdlustig klommen we terug in de setstand en grepen we de overwinning. Een spannende weg naar de 25 punten met hele mooie rally’s van beide kanten.

Proficiat met een verdiende overwinning (3-1) en proficiat aan alle gemotiveerde spelers. Hop naar de finale op 9 november 2016!

Clauwaert Jari (7IE ) Uytterschaut Daan (6EM) De Winter Aaron (6HT) Van Hee Robbe (5EMb ) Rasschaert Bjarne (5IW) Janssens Kilian( 4IW) Eeraerts Toon (4IW) Bogaert Sean (4IW) Ben Ayache Jarne (3Eli)

Lien Bayens (L.O- leerkracht en trainster schoolploeg volley 2e en 3e graad)

DSC07035 Large DSC07057 Large