Scheppersinstituut Wetteren

noodplan Extra informatie betreft de oefening voor het provinciale noodplan op school.

Geachte ouders

Op regelmatige tijdstippen worden er door de provincie Oost-Vlaanderen noodplan oefeningen uitgevoerd. Deze oefeningen worden georganiseerd door de provincie en zijn in samenspraak met de gemeenten en bedrijven en scholen. Ze hebben als doel om de samenwerking tussen de verschillende interventiediensten, bedrijven, scholen, enz. uit te testen in geval van nood, ramp, evacuatie, ….

Dit jaar werd onze school gevraagd om mee te doen aan dergelijke oefening. Onze school zou dan het onderwerp zijn van een brandoefening waarbij een gedeeltelijke evacuatie van de school noodzakelijk zou zijn.

Er zullen heel wat middelen in gezet worden door de gemeente Wetteren en de provincie. De toegangswegen tot de school zullen gedurende een korte tijd afgezet worden, zodat de brandweer haar activiteiten correct kan uitvoeren.

Dergelijke grootschalige oefeningen hebben maar hun nut wanneer ze onverwachts gehouden worden. Daarom kunnen wij U vandaag te kennen geven dat deze oefening zal doorgaan in de maand oktober.

De oefening zal gebeuren tijdens de lesuren en zal gedaan zijn tegen 15u30. De studies gaan door zoals een normale schooldag en de bussen rijden op het normale uur.

Het kan dus gerust zijn dat U tijdens de maand oktober bij uitzondering een berichtje krijgt van uw dochter of zoon betreffende deze oefening. U hoeft hier dan niet op te reageren. Alle relevante informatie zal dan terug te vinden zijn op de website www.scheppers-wetteren.be of Facebook pagina scheppers.wetteren.

Wij danken U voor het vertrouwen.

Met vriendelijke groeten,

De directie