Scheppersinstituut Wetteren

IMG 1474 Heel wat voedings- en milieuanalyses gebeuren met complexe en dure toestellen. Als school is het niet evident om zelf te beschikken over dergelijke analysetoestellen. Wat zijn we blij dat we hiervoor terecht kunnen bij hogescholen. Terwijl hun eigen studenten volop zwoegen voor hun examens, ontving de Hogeschool Odisee op de Technologiecampus te Gent onze leerlingen van 5BIO.

Na een degelijke theoretische uitleg gingen onze leerlingen aan de slag in de labo’s van de bachelors in de chemie. Ze kregen een opdracht van de laatstejaarsstudenten: het analyseren van het cafeïnegehalte in cola met de HPLC en het alcoholgehalte in bier met de gaschromatograaf. 

’s Middag maakten onze leerlingen kennis met het studentenrestaurant en ontdekten ze ook de aangename kanten van het ‘student’ zijn.
In de namiddag was een milieu-analyse gepland. Ze werden ondergedompeld in de analysetechniek atoomabsorptiespectrometrie. Om goede meetresultaten te bekomen is het nodig nauwkeurig te werken en steeds je hoofd er bij te houden. De uitdaging in het labo was groot: komen tot een goede kalibratielijn. En ja, beide groepen hebben met glans het beoogde doel bereikt, zelfs met felicitaties van de begeleidende docent.
Onze dank gaat uit naar de Hogeschool Odisee en in het bijzonder naar de docenten voor deze boeiende dag.
Goedele Blancquaert

IMG 1348 Large IMG 1356 Large IMG 1366 Large
IMG 1368 Large IMG 1469 IMG 1480