Scheppersinstituut Wetteren

Volley lkn Ook dit jaar stonden we er opnieuw op het volleybaltornooi voor leerkrachten. Na de goede prestatie van vorig jaar, stonden we er vol vertrouwen en we hadden het thuisvoordeel. Wat kon er nog mislopen!? 

Dit jaar werden we in de beste reeks ingedeeld, en dat hebben we gemerkt. 
De sfeer zat goed en we begonnen vol enthousiasme aan de eerste wedstrijd. Helaas waren we wat overenthousiast. We sloegen de bal vaak buiten, en de communicatie liep wat stroef. Na de eerste wedstrijd, tegen de ploeg die uiteindelijk zou winnen, stonden we terug met onze voeten op de grond.
Ons hoofd lieten we alvast niet hangen, neen. Op naar de volgende wedstrijd waar het al heel wat beter ging. Mevr. Schollaert zorgde voor perfecte recepties zodat onze passeurs van dienst (mevr. Jonckheere en mevr. Baeyens) de bal perfect konden plaatsen voor de aanvallers. De aanvallers gingen nu wat tactischer aan het werk en plaatsten af en toe een balletje waar de tegenpartij geen antwoord op had. Toch, na een thriller van formaat, verloren we ook deze wedstrijd.
Opnieuw kwamen we tegen een heel sterke tegenstander uit die ons helemaal niet spaarde. Al snel stonden we 10 punten achter. Dhr. Velghe aan de zijlijn zorgde voor de mentale steun en we gaven ons niet zomaar gewonnen. We vochten terug met een mooie opslagreeks van mevr. Jonckheere. Het kwaad was echter al geschied, we kwamen te laat in de wedstrijd. Deze wedstrijd hadden we verloren, maar als we tegen deze ploeg konden terugkeren, zouden we ongetwijfeld wel eens stunten in de volgende wedstrijden.
En dat deden we ook. De sfeer was weer optimaal en we snakten naar een winst. Opnieuw een thriller van formaat die deze keer positief uitdraaide. Dhr. Stouf hield het hoofd koel, de recepties waren goed, de passeurs deden hun job en de aanvallers zaten er helemaal in. Op de smashen van dhr. Vermassen en dhr. Heirwegh hadden de tegenstanders geen antwoord. Dhr. Velghe hield de sfeer in de groep en we sloegen ons naar de overwinning.
Last but not least. Zo sterk wij begonnen aan de wedstrijd, zo zwak begon onze tegenstander. Onze verdediging stond paraat en onze aanval op scherp. We liepen uit en we zaten al met een tweede winst in ons hoofd. Maar zo snel gaf de tegenstand zich niet gewonnen. We wij vielen wat stil waardoor de andere ploeg terug kwam. We bleven gelukkig rustig, we motiveerden elkaar en BAM, we werkten de wedstrijd af met een stevige smash. Zo wonnen we de laatste wedstrijd, met 24 – 26.
Petje af voor de sportieve collega’s: dhr. Stouf, dhr. Velghe, mevr. Baeyens, dhr. Vermassen, mevr. Schollaert, mevr. Jonckheere en dhr. Heirwegh.