Scheppersinstituut Wetteren

foto Large Op donderdag 7 november zijn we met 17 leerlingen van 6EE en 6ELI op bedrijfsbezoek geweest naar Qbus. 

Qbus is een Belgisch bedrijf dat sinds 1999 technologieën ontwikkelt om residentiële en commerciële gebouwen slimmer te maken. Een slim gebouw biedt meer gemoedsrust en comfort maar verbruikt ook minder energie. 

Qbus heeft een ervaringsplatform van verschillende producten en diensten, gaande van een uitbreidbare basis-installatie met een Alles Uit-Knop tot een volledig automatiseringssysteem en van slimme schakelaars tot Ubie, de Internet of Things Gateway.
Drie principes staan centraal in de ontwikkeling van Qbus-technologie: makkelijk, flexibel en toekomstgericht. Een Qbus-systeem is makkelijk te installeren en configureren, kan starten met een beperkte installatie maar biedt ook doorgedreven mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen en blijven steeds compatibel met de originele producten.
Ter plaatse kregen we van Björn Vermeire , sales verantwoordelijke van de regio Oost-Vlaanderen, een boeiende en deskundige uitleg over waarvoor Qbus eigenlijk staat en wat ze ondertussen allemaal op de markt brengen.
In Erpe-Mere is er een opleidingslokaal voorzien waar we met demo-koffers allerlei domotica oefeningen konden uitvoeren.
Op het einde van de dag waren alle leerlingen overtuigd van de eenvoud van Qbus en ook welke toepassingen er allemaal mogelijk zijn.
Dit was een meer dan geslaagde kennismaking met domotica.