Scheppersinstituut Wetteren

IMG 2365 Large Op 14 juni 2019 was er een daguitstap naar drie gerenommeerde bedrijven: RAWIJS, DIGIFLOR en ARIANE
Onder een wat twijfelende zon vertrok het vijfde jaar tuinbouw met de fiets op 14 juni richting Lochristi.

‘RAWIJS’ was het eerste bedrijf dat we bezochten; het bedrijf van Alex Floré en vrouw Linda. Het is een CSA-zelfpluktuin waar groenten, kruiden en kleinfruit in vollegrond, seizoensgebonden,lokaal en biologisch worden geteeld. Ze kweken er de klassieke moestuingroenten en vullen dat aan met oude of vergeten groenten. Op dit bedrijf kregen de zelfvervaardigde, vernuftige onkruidmachines speciaal de aandacht.
‘DIGIFLOR’ kwam als tweede bedrijf aan bod. Het is een handelskwekerij van Dirk en Guy Everaert. Dirk is de papa van leerling Zeno. Op het berdrijf worden Azalea, Rhododendron en Pieris in een ruim sortiment gekweekt in 2,3,5,10 en 18 liter pot. Kwaliteit, uniformiteit en continuïteit, zijn 3 pijlers die het bedrijf hoog in het vaandel draagt.
‘ARIANE’ was het derde en laatste bedrijf. Het is een groothandelsbedrijf Van Hans Van De Voorde en vrouw Ariane.
Zij zijn actief in de teelt en import van cactussen (in verschillende groottes), succulenten, sempervivums en caudexplanten(droogteplanten). Bij deze laatste planten stonden wij stomverbazend en met wijde ogen te kijken naar de grillige vormen waarmee deze planten de aandacht trekken.

Op de drie bedrijven werden we met veel enthousiasme onthaald en vol passie en gedrevenheid door het bedrijf geloodst.
Voor ons was deze uitstap meer dan geslaagd. Geen regen, een goede sfeer, vriendelijk onthaal en we kregen heel veel nuttige informatie. Het was met één woord een ‘TOPDAG!

Ilja, Julie, Thiago, Fiona, Stijn, Yves, Zeno, Shane, Jutah en Can

IMG 2387 Large IMG 2397 Large IMG 2419 Large