Scheppersinstituut Wetteren

IMG 1960 Donderdag 2 mei en vrijdag 3 mei trokken we met onze leerlingen uit het eerste jaar richting Brussel. In de voormiddag bezochten we “Autoworld”, het museum dat volledig gewijd is aan de auto.

Wij raceten er niet doorheen maar namen de tijd om letterlijk een reis door de tijd te maken.

We begonnen bij de geboorte van de auto en gingen via een aantal periodes (onder andere de jaren 30, de Tweede Wereldoorlog) naar de Gouden jaren van de auto in Europa. Er staan honderden auto’s, zowel Belgische als buitenlandse merken en ook auto’s van bekende mensen.
Toen we ’s middags het grote plein van het Jubelpark overstaken kwam onze reis door de tijd in een stroomversnelling terecht en belandden we in het oude Egypte.
Misschien is jullie nieuwsgierigheid geprikkeld....?
Dan zullen de foto’s een tipje van de sluier oplichten zodat jullie een klein beetje kunnen meegenieten van de “waaaw’s”, “amai’s” en “keiwijze” uitroepen van onze leerlingen.
Dat de mummificatiepriesters hun vak kenden, ontdekten we in de mummiezaal. Toch kan droog woestijnzand ook heel efficiënt zijn. Ook de kanopenkruiken spreken tot ieders verbeelding.
De prachtig gedecoreerde kalkstenen grafkapel van Neferirtenef gunde ons een blik op het leven en de dood van een schrijver uit het Oude Rijk. De kopie van het rotsgraf van Nacht is eveneens een uitzonderlijke ervaring, niet in het minst omdat het originele graf verloren ging.
Ra, Osiris, Thot, Anoebis, … tal van Egyptische goden bevolken de verschillende zalen en een sfinx heette ons welkom.
Toen de gidsen hun rondleiding stopten kwam de teletijdmachine terug in actie en bracht de bus ons terug naar het Scheppersinstituut waar we in de lessen terugblikten op onze geslaagde reis door de tijd.

IMG 1958 IMG 1964 IMG 1969