Scheppersinstituut Wetteren

P1080422 Large Op maandag 29 april 2019 trokken de leerlingen van 1IWBIO, 1A en 1PT er een halve dag op uit om Wetteren en omgeving te verkennen. 

Tijdens deze excursie voor het vak aardrijkskunde werden de thema’s uit de les concreet gemaakt. Zo bewonderden we het landschap, bestudeerden we het reliëf, onderzochten we de bebouwing en de bodem ter plaatse. Na het optrekken van de ochtendmist vertrokken we voor wat een leerrijke uitstap bleek te zijn. 

We hielden halt aan de Liefkenshoek. Enkele leerlingen deden een grondboring waardoor de bodem van de Wetterse meersen geen geheimen meer voor ons kent. Daarna ging de reis verder naar het landelijke Moortsele.
Onder een stralend zonnetje begonnen we aan een flinke wandeling. We overwonnen een hoogte van 30 meter in dit mooie heuvellandschap met als beloning een zicht op de Betsberg. Omringd door de vele bunkers in het landschap kregen de leerlingen nog een woordje uitleg over de situatie van de omgeving tijdens WO II. Moe maar tevreden keerden we naar school terug.

P1080416 Large P1080426 Large P1080427 Large