Scheppersinstituut Wetteren

IMG 20190130 135345 Large Op woensdagnamiddag, 30 januari brachten de leerlingen uit 5 en 6BIO een bezoek aan TechniGo. TechniGo is een technische school met een ruim aanbod aan richtingen, zoals: bakkerij, voeding, slagerij, haarzorg,… .

Wij brachten een bezoek aan de afdeling voeding in het kader van de lessen biotechniek rond chocolade. Het doel van deze uitstap was ons kennis te laten maken van hoe men chocolade maakt, welke producten ze gebruiken, welke stappen en parameters er zeer belangrijk zijn gedurende het hele proces en welke additieven ze gebruiken.
We kregen eerst een theoretische uitleg van hoe men daar chocolade maakt en hoe ze daar te werk gaan. Achter de theoretische uitleg kregen we enkele handelingen te zien, zoals het tempereren en mouleren van chocolade. Vervolgens was het de beurt aan ons om deze handelingen uit te voeren. Bij het mouleren mochten we chocolade paaseitjes maken. Misschien een beetje te vroeg maar daar trokken we ons niks van aan.
Op het einde van de dag mochten we onze zelfgemaakte paaseitjes mee naar huis nemen. We vonden het een boeiende, toffe en leerrijke activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.
Thomas Van Der Straeten, 6BIO

IMG 20190130 142255 Large IMG 20190130 143019 Large IMG 20190130 143503 Large
IMG 20190130 143609 Large IMG 20190130 150242 Large IMG 20190130 152900 Large