Scheppersinstituut Wetteren

DSC 0049 Large Terwijl 1Bb en 1Bd het rustige boerderijleven in Brakel onveilig maakten, trokken 1Ba, 1Bc en 1Be naar de Gavers in Geraardsbergen. 

We hadden de eer om 32 kanjers van leerlingen te mogen begeleiden doorheen de 3 dagen aan de Gavers. Een mix van koken, knutselen, sport en spel en véél modder zorgde alweer voor een TOPeditie.
Terwijl 1Bc en 1Be zich samen konden verdiepen in een heuse natuurquiz, startte 1Ba de natuurklassen met een stevige en modderige (sorry, mama’s!) wandeling in het natuurgebied:
de Helix.
Na 1, 2 of meerdere overheerlijke pannenkoeken wisselden de klassen en de activiteiten.
Het eerste avondspel was vervolgens een schot in de roos. Terwijl hier en daar een moegestreden paard sneuvelde in de wedstrijd, kon ‘het publiek’ een gokje wagen op het best presterende paard. De combinatie ‘Quinten en Kenzo’ bleek goud waard te zijn, zij waren het best samenwerkende racepaard!
De tweede dag was een dag vol afwisseling: koken, een insectenhotel bouwen, in de Vlaamse kermis elkaar uitdagen, luisteren naar de ervaringen van een échte boswachter en zwemmen … neen, zich vervelen, daar hadden onze jongens en meisjes geen tijd voor. We sloten de natuurklassen af met een heuse lentebarbecue. Met een extra woordje van dank aan onze kookjuf, de kookouders en onze barbecueër van dienst!!
Na drie bijzonder fijne dagen keerden onze leerlingen goed gezind terug huiswaarts en bleven enkele leerkrachten moe, maar héél tevreden achter in de jeugdherberg ’t Schipken.
Wij waren terecht FIER om met zo’n groep leerlingen op stap te kunnen gaan!
BEDANKT, 1Ba, 1Bc en 1Be, jullie maakten de natuurklassen Geraardsbergen 2018 tot een fantastische herinnering voor jezelf, maar zeker ook voor ons, jullie leerkrachten!!

Een uitgebreide fotoreportage kunnen jullie terugvinden in onze mediagalerij!

IMG 0825 Large P1070788 Large