Scheppersinstituut Wetteren

IMG 3046 Large In het anders o zo rustige Brakel werd op maandagmorgen 26 maart de Diggieboerderij gewekt door vrolijk zingende jongens van 1Bb en 1Bd. Het natuurklasavontuur kon van start gaan!

Na een verkenning van het domein en de kennismaking met de vele lieve diertjes vertrokken we op eikelmuisexpeditie! Verkleed als eikelmuisjes moesten zij zo snel mogelijk een bepaalde route afleggen. Oppassen voor hun natuurlijke vijanden, de bosuil en de steenmarter, was de opdracht, want achter elke boom kon wel een verklede leerkracht schuilen om hen de stuipen op het lijf te jagen. Onderweg leerden ze heel wat bij over de natuur via raadseltjes en opdrachten en ook tijdens een spannende natuurquiz werd het nodige denkwerk gedaan.

Vervolgens staken we de handen uit de mouwen om de dieren te voederen en de stallen te kuisen zoals een echte landbouwer doet. De medewerkers van de Diggieboerderij keken verwonderd naar onze harde werkers. Zo’n inzet en gedrevenheid hadden ze al een lange tijd niet meer gezien!
Wanneer het donker werd, speelden we ook twee avonden op rij een spannend avondspel waarbij elke leerling steevast voor de overwinning ging! Wat een enthousiasme!

De volgende dag knutselden ze samen met meneer De Wolf een plakbandhouder van hout in elkaar. Daarnaast leerden ze hoe ze kunnen overleven in de natuur dankzij de originele survivalworkshop van meneer Peleman.
Ook op culinair gebied werden onze leerlingen verwend. Onze kookouders maakten van elk ontbijt een voltreffer! Daarnaast maakten de leerling ook eigenhandig pizza’s samen met mevrouw Haelters. Op de laatste avond vond een waar hamburgerfestijn plaats, voorafgegaan door een feestelijke receptie met heerlijke hapjes!
Zoals je ziet, we hebben niet stilgezeten op de driedaagse! De oogjes vielen dan ook snel toe op het einde van elke dag. Kortom, een meer dan geslaagd avontuur, samen met 17 ongelofelijk toffe en gedreven kerels!
Aline Vermeulen, Veerle Bogaert en Lissa De Feyter

IMG 3096 Large IMG 3117 Large