Scheppersinstituut Wetteren

IMG 0522 Large De leerlingen van de afdeling autotechnieken maakten deze week kennis met de Toyota Mirai, een wagen die enkel rijdt op waterstof. Kenmerkend voor dit voertuig en met het oog op het milieu is de uitstoot van deze wagen: Zero Emission!

De toekomstige autotechnieker staat voor grote uitdagingen. Op het recente autosalon in januari stelden alle constructeurs hun nieuwe technologie├źn voor. Dit ging onder andere van automatisch parkeren, matrixkoplampen, inductieladen tot vierwielsturing. Onze aandacht ging toen in het bijzonder uit naar alternatieve brandstoffen. 

Wat houdt Zero Emission nu exact in: 

Een waterstofauto is een elektrische auto die waterstof gebruikt als energiebron. De waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof uit de lucht omgezet in water waarbij elektriciteit geproduceerd wordt die de elektromotor aandrijft. De enige restproducten bij dit chemisch proces zijn waterdamp en warmte. Het grote obstakel van deze technologie is de productie en transport.
Langs deze weg willen we Toyota Belgium bedanken voor het ter beschikking stellen van hun voertuig. Op deze manier kunnen we onze leerlingen in contact brengen met alternatieve brandstoffen.