Scheppersinstituut Wetteren

IMG 3503 Large In het kader van de lessen onderzoek, waren de leerlingen van 6HT afgelopen dinsdag 27 februari op bezoek bij Wycor N.V. in Wetteren. 
Hier hebben de leerlingen een stevige basis meegekregen over afwerkingstechnieken en verschillende afwerkingsproducten.

Deze opleiding werd mogelijk gemaakt door RTC (Regionaal Technologisch Centrum) Oost-Vlaanderen. Daardoor is was deze opleiding voor de leerlingen volledig gratis. 

RTC zorgde er enerzijds voor dat Wycor zijn professionele infrastructuur voor afwerking ter beschikking stelde, anderzijds werd de ervaring van Hesse Lignal coatings gevraagd.
Hesse Lignal is een grote speler in de wereld van allerhande afwerkingsproducten zoals lakken, beitsen, enz.
Als multinational produceren ze bijvoorbeeld dagelijks 100 ton aan lakken en beitsen.

Tijdens de voormiddag kregen de leerlingen een theoretische uiteenzetting. Hierbij leerde men kennis maken met diverse zaken zoals watergedragen en solvent gedragen producten, de eigen veiligheid, de impact op het milieu, de samenstelling van de producten, de voorwaarden voor een geslaagde afwerking, de werking van een spuitinstallatie, de oorzaken van diverse afwerkingsfouten,...

Na een lunchpauze werd de theorie omgezet naar praktijk. In de geventileerde spuitcabine van Wycor stelden de leerlingen verschillende producten samen, werden verschillende afwerkingsmethoden getest en kregen de leerlingen bij kleine proefstukken de kans om correct te leren werken met een spuitpistool.

Er was steeds ruimte voor dialoog en vragen van de leerlingen.
De expertise van Hesse Lignal, gecombineerd met de uitstekende infrastructuur van Wycor resulteerde ongetwijfeld in een geslaagde studie-uitstap.

IMG 3499 Large IMG 3511 Large
IMG 3520 Large IMG 3516 Large