Scheppersinstituut Wetteren

DSC 0238 Large In het kader van pestpreventie nodigden wij op 29 en 30 januari voor onze eerstejaars dhr. Steven Goegebeur uit. In het theaterstuk “LACH EENS MET EEN ANDER!” ondervonden de leerlingen van het 1e jaar aan den lijve wat het betekent om er niet bij te horen.

Pestgedrag is een groot probleem op vele Vlaamse scholen (en in onze hele samenleving). Ondanks de dagdagelijkse grote inspanningen van directie, leerkrachten, zorgcoördinatoren en opvoeders is dit probleem aanpakken niet altijd zo evident. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
In “LACH EENS MET EEN ANDER!” ondervinden de leerlingen aan den lijve wat het betekent om er niet bij te horen. Live stand-up-comedy, het verhaal van pestslachtoffer Johan en enkele beeldfragmenten vullen het thema op een bijzondere manier in. De leerlingen spelen zelf mee en krijgen tips over toneelspelen. Alle scènes die ze spelen beelden pestsituaties uit. Ze worden naderhand in groep besproken. De inbreng van de leerlingen is groot. Hun opvoeringen en hun reacties spelen een duidelijke en belangrijke rol in onze zoektocht naar oplossingen voor het pestprobleem.
Op die manier willen we onze leerlingen laten stilstaan bij de gevolgen die pesterijen kunnen hebben.

Wij hopen dat het voor hen tevens een aanzet kan zijn om elke pestsituatie bespreekbaar te maken, thuis en op school.

DSC 0236 Large DSC 0252 Large DSC 0264 Large