Scheppersinstituut Wetteren

 DSC3010_Large Op dinsdag 16 mei was het weer zover, de jaarlijkse technologie beurs/wedstrijd voor geïntegreerde proeven uit het vakgebied mechanica- elektriciteit.

Technologica is zowel voor leraar als leerling een plaats om te netwerken met bedrijven, hogescholen en collega’s van andere scholen en ook de kans om eens met andere dan je eigen leerlingen/leraren te praten over de realisaties. Ook komen een 700 12-jarige leerlingen langs die een keuze moeten maken in welke richting ze verder studeren en op deze wijze wil men de keuze voor een technische richting promoten. Er is ook een wedstrijd aan verbonden waar de leerlingen door een professionele jury een beoordeling krijgen van de geïntegreerde proef.
Hierbij is Nikki Caphaert uit 7 Industriële elektriciteit met het project Paardenstapmolen 3de geworden. Ze heeft eveneens de prijs van meest veilige GIP in de categorie BSO.
Ook Louise Berckmans en Jan De Bruyne uit 6EM hebben meegedaan met een Pick en place opstelling. Ook zij wisten binnen de categorie doorstroming TSO de veiligheidsprijs te behalen.
Dank aan de leerlingen voor hun inzet.
Johan De Mol

Technologica 2017_18_Large Technologica 2017_19_Large  DSC3207_Large