Scheppersinstituut Wetteren

IMG 20170514_154319-1_Large Het Scheppersinstituut Wetteren is voor de eerste keer winnaar van de Beloftevolle Hovenier, een wedstrijd tuinaanleg voor alle tuinbouwscholen in Vlaanderen.

Maar liefst 17 Vlaams tuinbouwscholen voelden zich geroepen om de felbegeerde titel ‘Beloftevolle hovenier 2017’ binnen te halen. Slechts 3 scholen, waaronder het Scheppersinstituut’ werden weerhouden na de preselecties in februari. Zij mochten in de finale tijdens de ‘Tuindagen van Beervelde’ mee dingen naar deze trofee. Na twee dagen van hard werken en opperste concentratie onder toeziend oog van 5 juryleden wisten onze leerlingen van 7TA de overwinning in de wacht te slepen met de realisatie van een prachtige tuin. Deze overwinning is voor onze leerlingen een mooie opstap naar het professionele leven en zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Reeds tijdens de prijsuitreiking op zondag dienden zich reeds de eerste werkgevers aan die dankbaar gebruik willen maken van de vaardigheden en kennis van deze jonge vakmensen.
`Beloftevolle hovenier’ is een beroepenwedstrijd georganiseerd door ‘De belgische Federatie voor Groenvoorzieners’, kortweg BFG. Deze vakvereniging verdedigt de belangen van de professionele tuinaannemer en zorgt eveneens voor bijscholingen en allerhande opleidingen. Ook het organiseren van deze wedstrijd is belangrijk voor BFG omdat op deze wijze de banden tussen de tuinbouwscholen en de professionele tuinaannemers aangehaald worden. Dit is noodzakelijk om jaarlijks voldoende jonge mensen te overtuigen om te kiezen voor dit fantastische beroep! 

Naast de wedstrijd 'Beloftevolle hovenier' waren er nog verschillende activiteiten voorzien voor het publiek! Een mooie fotoreportage vindt u in onze mediagalerij.

20170514 170021_Large IMG 20170513_125856_Large IMG 20170513_134429_Large