Scheppersinstituut Wetteren

DSC 0557_Large Op 8 mei vond de jaarlijkse voetbalwedstrijd plaats tussen leerlingen en leerkrachten, een prachtig verslag van de wedstrijd kan u hier lezen. WAARSCHUWING voor subjectieve lezers: dit verslag is totaal neutraal en louter op feiten gebaseerd. 

In de openingsminuten zagen we vinnige leerlingen met een opvallend sterke Van Cassel in een glansrol. Zijn baltoetsen zijn een ware streling voor het oog. Helaas voor de jongens brachten ze echter geen punten op het scorebord.

Bij de leerkrachten waren er verdienstelijke pogingen van Corryn en Van Caester. De eerste mocht zelfs een penalty nemen, maar besloot onbegrijpelijk op de keeper.
Verontwaardigd over een makkelijk toegekende strafschop belegerden de jongeren de burcht van de veteranen. Vekeman besloot ver over, Van Cassel werkte een hoekschop jammerlijk naast doel en Van Bellegem zette snedig voor, maar François vond de sterke lerarenkeeper Van Wassenhove op zijn weg. Menig leerkracht verwonderde zich over de dynamiek van deze jongens. Dat durft in de les toch wel eens anders te zijn.

De afdeling sanitair leverde met het spitsenduo Van Caester – Van den Borre een verdienstelijke tandem die dan ook vlotjes de score opende. De heer Van den Borre kende kort daarna een kleine storing in zijn evenwichtsorgaan wat de stekeblinde arbiters zowaar inspireerde tot het toekennen van een vrije trap. Segers pegelde de bal aan 180 km/u in de winkelhaak. De leerlingenkeeper bleef er wijselijk met zijn vingers af: 2-0.

Dan waren de pupillen van het Scheppersinstituut natuurlijk weer aan zet: “ze zouden die ouwkes eventjes mores leren”. Spruyt waagde een wanhoopspoging met het hoofd, lenige Van Cassel werd in extremis door sliding Segers afgestopt en Standaert jakkerde de bal richting boomkwekerij. Een corner leverde niets op en Pauwels zag zijn schot op doel gestopt. Weg leerlingenkansen!

Een snerpend fluitsignaal bracht soelaas bij enkele rood aangelopen leerkrachten. Eventjes rusten en tactisch konkelfoezen.

Tweede speelhelft. De leerkrachten poogden het lot van de leerlingen al meteen te bezegelen door middel van een zwaar aanvalsoffensief. Spruyt en elegante keeper Vanden Bogaerde pareerden echter meesterlijk.

Onmiddellijk prikten de junioren tegen, maar Pauwels trof de keeper en Van Bellegem schilderde een heerlijke slingerbeweging op onze perfecte grasmat om dan jammerlijk naast te besluiten. De jongerenkeeper rukte zowaar mee op naar voor en Standaert schoot een prachtige volley richting doel. Slechts anderhalve meter naast. Vekeman trapte kort daarop keihard, maar de lerarendoelman met weelderige Fellaini-haardos en heerlijke nineties outfit bleek niet te kloppen.

Bij het blauwe team was Van Bellingen de man van de match: hij controleerde de bal meermaals op Messiaanse wijze, ging al glijdend tegen de keeper aan en hij schoffelde ‘en passant’ een leerling onder de mat. Zonder meer indrukwekkend. Wat een schril contrast met kwakkelende Quintyn. Die had duidelijk zijn dagje niet.

Het valt te betwijfelen of de heer Van den Borre de Duitse taal machtig is, maar het woord ‘Schwalbe’ schrijft hij gegarandeerd feilloos correct. Toen hij immers nogmaals graag ging liggen, gaf het scheidsrechterduo hem andermaal een vrije trap cadeau. De roep om een videoref klinkt luider dan ooit tevoren. Segers, goed uitgerust na alweer een gezellige retraite, wou zijn krachttoer uit de eerste helft herhalen, maar hij knalde hard over. God blijkt rechtvaardiger dan men soms durft te beweren.

De leerlingen trokken met de moed der wanhoop weer richting leerkrachtendoel. Vekeman pieterde het leder meters over doel, en Spruyt poeierde zowaar een vrije trap tegen de paal.

De ietwat overtrainde Van Nieuwenhuyse bezegelde echter het lot der jeugd: eerst strandde zijn voorzet nog op de keeper, maar vervolgens legde hij diezelfde keeper in de luren, toen die even een wandeling naar de zijlijn maakte. 3-0. Wedstrijd gespeeld.

Met het wedstrijdeinde in zicht en de victorie op zak, realiseerden de leerkrachten zich dat ze het publiek nog een beetje show verschuldigd waren. In een hilarisch wedstrijdeinde gaf Segers het arbiterduo nog een goede reden om hun fouten uit de match enigszins te herstellen. Als een wildeman maaide hij met beide benen een jongere van de mat. Ref Verbaere stormde als een bezetene op hem af om hem een terechte rode kaart onder de neus te duwen. De overtreder vond het dan nog nodig om zijn shirt uit te trekken en in de ref zijn handen te duwen. Schorsen die kerel!

Ook onder te brengen in de categorie ‘priceless’: Bovri die een gemaakt doelpunt toch nog verknalde en als kers op de taart mister Van De Putte die achter een ongrijpbare leerling aan holde om uiteindelijk sierlijk op zijn gezicht te eindigen.

Kortom: we hebben goed gelachen met de leerkrachten … maar … ze hebben toch gewonnen.

Een uitgebreide fotoreportage kan u bewonderen in de mediagalerij. 

Jurgen Mulder-Willems