Scheppersinstituut Wetteren

20170502 143052_Large De uitstap die we mochten beleven op dinsdag 2 mei 'Welkom in je schoolgemeente Wetteren' is een initiatief van de vakken Maatschappijleer en Godsdienst. Alle leerlingen van 1B mochten met hun leerkracht op pad gaan om een bezoek te brengen aan onze brandweer, de politiediensten en onze Sint-Gertrudiskerk.

Ook verkenden we nog onbekende en meer bekende Wetterse plekjes tijdens een landschapswandeling.

In de kerk kregen onze jongens van hun godsdienstleerkracht mevrouw Bogaert heel wat DOE-opdrachten. Terwijl leerden ze een heleboel bij over de christelijke cultuur. De klas 1Bc mocht zelfs in de sacristie een kijkje nemen in de relikwieënkast... we hadden gehoopt 'een stukje van het kruis van Christus' te vinden of misschien zelfs het ontbrekende paneel van het Lam Gods. Maar helaas; onze 75 minuutjes waren te gauw voorbij. Daarvoor moeten we misschien nog eens terugkomen!
Met ogen wijd open en soms ook openvallende mondjes mochten wij luisteren naar de verhalen van brandweerman Dave De Mot. Heel opvallend hoeveel van onze jongens plots 'interesse' hebben om dit heroïsche vrijwilligerswerk ook later te willen doen. Wij kunnen alleen maar hopen dat er iets blijft hangen tegen ze de kaap van 18 jaar bereiken...
Ook na de informatieregen bij de politie bekeken onze leerlingen sommige zaken een beetje anders. Daar vonden ze het verkleedpartijtje erg leuk! Een keer de zware wapenstok vasthouden of handboeien aangeslagen krijgen, gebeurt (gelukkig) niet elke dag. De oren van de politie stonden ook open voor ons; Het project 'welkom in de schoolomgeving' bracht in de eerste trimester de pijnpunten in en rond de school in kaart. Deze pijnpunten hebben wij nu ook kunnen vertellen aan de politie. Zo proberen onze 1B-leerlingen samen met stedelijke diensten ernaar te streven om de leefkwaliteit in en rond de school te verbeteren voor al onze leerlingen...
Verder werd het duidelijk hoe 'mooi' en speciaal onze schoolgemeente is. Op nog geen 100m lopen we van druk industriegebied op de Wetterse Steenweg naar een stuk puur, ongerept natuurgebied in de Ham over het landelijke landschap van Scheldedijk naar onze stadskern waarvan we een prachtig zicht kregen op de Passarel. Deze wandeling werd doorspekt van verhalen over de rijke geschiedenis van Wetteren, meneer Cooppal en zijn "poerkot", het ontstaan van onze school en de oude fabrieken langs de Schelde.

Een uitstap dat door de zon en de regen niet alleen Wetters getint was maar ook typisch Belgisch. De ideale instap voor ons thema 7: Welkom in België! Een regenboog bleef uit, maar onze dag was ongetwijfeld door de hartelijke welkomswoorden van alle gemeentediensten mooi gekleurd!

20170502 092922_Large 20170502 125837_Large 20170502 150130_Large