Scheppersinstituut Wetteren

P1060998 Large Op maandag 24 april 2017 trokken de leerlingen van 1 IWBIO, 1A en 1PT er een halve dag op uit om Wetteren en omgeving te verkennen.

Tijdens deze excursie voor het vak aardrijkskunde werden de thema’s uit de les concreet gemaakt. Zo bewonderden we het landschap, bestudeerden we het reliëf, onderzochten we de bebouwing en de bodem ter plaatse. Onder begeleiding van drie leerkrachten (Dhr. Philips, Mevr. De Keulenaer en Mevr. De Feyter) vertrokken we voor wat een leerrijke uitstap bleek te zijn. 

Eerste stop: de Liefkenshoek. Enkele leerlingen deden een grondboring waardoor de bodem van de Wetterse meersen geen geheimen meer voor ons kent. Vervolgens hielden we halt in het centrum van Wetteren waar we het o.a. hadden over de woonvormen in dit verstedelijkte landschap. Daarna ging de reis verder naar het landelijke Moortsele. Gelukkig bleef de regen uit, want vanaf hier hadden we een flinke wandeling voor de boeg. We overwonnen een hoogte van 30 meter in dit mooie heuvellandschap met als beloning een zicht op de Betsberg. Omringd door de vele bunkers in het landschap kregen de leerlingen nog een woordje uitleg over de situatie van de omgeving tijdens WO II. Moe maar tevreden keerden we naar school terug.

P1060969 Large P1060973 Large P1060993 Large