Scheppersinstituut Wetteren

P1160040 Large In het anders o zo rustige Brakel werd op maandagmorgen 27 maart de Diggieboerderij gewekt door vrolijk zingende jongens van 1Bd en 1Be. Het natuurklasavontuur kon van start gaan!

Na een verkenning van het domein en de kennismaking met de vele lieve diertjes werkten we in de namiddag met een doorschuifsysteem. Zo kregen de leerlingen een workshop rond bijtjes. Ze proefden van de heerlijke honing die de imker Maurice De Waele bij had, zagen leuke filmpjes over de werking van deze bezige diertjes en mochten tot slot een eigen kaars maken met bijenwas. 

Vervolgens staken we de handen uit de mouwen in de moestuin en hielpen leerlingen bij het klieven van hout. De medewerkers van de Diggieboerderij keken verwonderd naar onze harde werkers. Zo’n inzet en gedrevenheid hadden ze al een lange tijd niet meer gezien!
Tot slot knutselden ze samen met meneer Peleman een eihoudertje van hout in elkaar. Dit mooie werkje kwam dan ook volledig tot zijn recht toen de leerlingen hier de daaropvolgende morgen een paasei in terugvonden!
Maar niet enkel het ontbijt was een voltreffer. Ook de pizza’s die de leerlingen eigenhandig maakten en daar in de houtoven stopten, waren verrukkelijk! Mevrouw Haelters en onze geweldige kookploeg maakten dan ook van elke maaltijd een festijn!
Om onze jongens ook op sportief vlak uit te dagen, trokken we ook op eikelmuisexpeditie. Verkleed als eikelmuisjes moesten zij zo snel mogelijk een bepaalde route afleggen. Oppassen voor hun natuurlijke vijanden, de bosuil en de steenmarter, was de opdracht, want achter elke boom kon wel een verklede leerkracht schuilen om hen de stuipen op het lijf te jagen. Onderweg leerden ze heel wat bij over de natuur via raadseltjes en opdrachten en ook tijdens een spannende natuurquiz werd het nodige denkwerk gedaan.
Wanneer het donker werd, speelden we ook twee avonden op rij een spannend avondspel waarbij elke leerling steevast voor de overwinning ging! Wat een enthousiasme!

Zoals je ziet, we hebben niet stilgezeten op de driedaagse! De oogjes vielen dan ook snel toe op het einde van elke dag. Kortom, een meer dan geslaagd avontuur, samen met 23 ongelofelijk toffe en gedreven kerels!

Aline Vermeulen en Veerle Bogaert

P1160045 Large P1160066 Large P1160122 Large