Scheppersinstituut Wetteren

IMG 2435_Large Op maandag 27 maart vertrokken 1Ba, b en c samen met hun leerkrachten op natuurklassen naar De Gavers in Geraardsbergen. Sommigen met een bang hartje, anderen enorm zelfzeker.

Hoe fijn om al die lachende gezichten te zien aankomen op ons domein! Iedereen was klaar om er met heel veel enthousiasme tegenaan te gaan! De weergoden waren ons gunstig gezind: het eerste lentezonnetje vergezelde ons gedurende de ganse periode en enkele tubes zonnecrème bleken geen overbodige luxe!
Op maandag startten we de bosklassen met een mooie en stevige wandeling in het natuurgebied De Helix. Met genoeg water in de rugzak bleken wij alleen maar stevige stappers in ons midden te hebben! Het nieuwe ‘stofpad’ of bezoekje aan de plaatselijke boerderij maakten de meer dan twee uur durende zonnewandeling compleet.
Met de natuurquiz die volgde, mocht iedereen zijn kennis over de natuur aanspreken. 1Bc en deel 1 van 1Bb bleken te sterk voor hun rivalen. Proficiat!
Op dinsdag was er een doorschuifsysteem waarin we de talenten van elke leerling konden aanspreken. Er was de Vlaamse kermis waarin we elkaar mochten uitdagen tot een duel. Er was een knutselactiviteit waarin we samen met Mr. Van de Velde een heus insectenhotel bouwden. Er was ook de minigolf waarin we poogden een goed balletje te slaan (en vooral beter te scoren dan de leerkracht). En op de koop toe mochten we samen met Mevr. Verhaegen ons eigen eten maken. Niet zomaar de eenvoudige kost: belegde broodjes, kippensoep, een gezond vieruurtje en een bijzonder uitgebreide barbecue om de schitterende bosklassen af te sluiten.
Wij vonden het een prachtige editie, met dank aan onze fantastische leerlingen!
Vicky Roels
Katrijn Van de Sype

20170328 120235_Large IMG 9485_Large IMG 9499_Large