Scheppersinstituut Wetteren

SVS 15_maart_2017_Geraardsbergen_37_Large Op 15 maart deed onze school mee met 2 ploegjes aan het volleytornooi te Geraardsbergen.

Voor de miniemen speelden Arno Laby (2HBBb)(kapitein), Sil Leirens (2IW) en Bram De Clercq (2IW). 

Hun coach Mr. Heirwegh zag reeds bij aanvang dat deze rakkers het ver zouden schoppen. De ervaring en knappe techniekbeheersing bracht hen tot ruime winst voor elk spel.
Hun tegenstanders waren 3 ploegjes uit de middenschool van Geraardsbergen. De 1e wedstijd wonnen ze met 28/15, de 2e was iets moeilijker maar toch winst behaalt met 25/20. De laatste wedstrijd werd met een ruime voorsprong van 28/17 gewonnen. De 1e plaats van het tornooi werd bereikt. Proficiat alle drie! Voor volgend schooljaar mag je zo verder doorgaan!

Bij de cadetten speelden: Kilian Janssens(4IW) (kapitein), Sean Bogaert (4IW), Toon Eeraerts(4IW), Thomas Van Der Straeten (4BIO) en Jarne Ben Ayache (3ELI)
Bij de cadetten verliep het spel iets wisselvalliger! Om het resultaat te begrijpen moet hierbij toch enige uitleg bij. Kilian en Jarne zijn reeds ervaren competitiespelers maar Sean, Toon en Thomas zijn recreanten en zijn pas in het begin van dit schooljaar aangesloten bij de middagsport volley.
In het begin van de 1e wedstrijd ging het helemaal fout met de opslagen. Oorzaak was een tekort aan terreingewenning en onvoldoende de tijd gehad om op te warmen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de grote achterstand bijgebeend maar jammer, net te laat! Ze verloren met 21/28.
Tegen de 2e ploeg van St. Jozef Geraardsbergen troffen ze de moeilijkste tegenstander. Eén van hun spelers had een enorme opslag en reeds bij aanvang werd de kloof te groot om nog in te halen. Uitslag: 23/30.
Tot slot speelde onze ploeg tegen de Technische school uit Geraardsbergen. Onze cadetten speelden voortreffelijk. Opslagen werden stukken beter en de receptie kwam goed bij de pasgever. Oef! Zo wonnen we deze wedstrijd met 22/18.
Het eindresultaat leverde een 3e plaats op.
Deze jongens hebben het beste van hun kunnen gegeven en deden tijdens dit tornooi veel spelervaring op. Top voor dit resultaat!

We zijn fier dat de miniemen en cadetten deelnamen aan dit tornooi.
Een eerbetoon voor hen is dat wij enkele mooie foto’s op de website plaatsen.

An De Meyer
Sportgangmaker SVS

SVS 15_maart_2017_Geraardsbergen_31_Large SVS 15_maart_2017_Geraardsbergen_25_Large SVS 15_maart_2017_Geraardsbergen_40_Large