Scheppersinstituut Wetteren

20170315 133349_Large Sinds dit schooljaar hebben we opnieuw een schoolploeg voetbal. Het zijn allemaal leerlingen uit het tweede jaar die sinds januari iedere week op donderdagmiddag samen trainen.

Vorige maand hebben we deelgenomen aan een minivoetbaltornooi van SVS. Vorige week woensdag, 15 maart, werden we verwacht op de Blaarmeersen in Gent waar we deel namen aan Olympic Moves, een sportprogramma van het Internationaal Olympisch Comité en Coca Cola. We deden mee in de categorie voetbal, 8 tegen 8.
Op deze zonovergoten namiddag moesten we om 13u onmiddellijk aan de slag tegen de Kustboys, een school uit Oostende. Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen tegen een toch wel sterke tegenstander.
In de tweede wedstrijd tegen middenschool Gent verliep het iets minder vlot. We lieten ons tot driemaal toe verrassen en stonden snel 3-0 in het krijt. Na veel doelkansen kwamen we nog terug tot 3-2 maar de gelijkmaker bleef uit.
In de derde wedstrijd werd er beslist welke school er naar de halve finale mocht. De tegenstander, instituut L. Tant uit Roeselare of onze school, konden bij winst immers doorstoten naar de halve finale. De tegenstander kwam snel 1-0 voor maar nog voor de rust maakten we gelijk. Na de rust kon het alle richtingen uit maar het was de tegenstander die de 2-1 kon maken.
Wij willen onze leerlingen toch een dikke proficiat wensen met hun puike prestatie. We gingen terug huiswaarts met een heel mooi compliment van één van onze tegenstanders: voor hen waren wij de best voetballende ploeg uit de poule.

Op de foto van links naar rechts
Boven: Thibo Paelinck, Dries Geirregat, Renzo Paelinck, Sebastiaan Janssens, Maarten Begyn
Onder: Tuncay Van Wesemael, Jorre Van der Sypt, Ralph Spruyt en Victor Bracke
Waren er niet bij : Ruben Van Waes, Winter Raman Geenens, Ilias De Vos

Het LO -Team