Scheppersinstituut Wetteren

DSC08527 Large Op woensdagnamiddag 8 februari deden 5 leerlingen van onze school mee aan de grote indoor wedstrijd voor atletiek in de topsporthal te Gent.

Dit open kampioenschap is een competitieve wedstrijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Leerlingen leren hier kennismaken met een toplocatie op atletiekniveau. Ze krijgen hier de kans om zich te meten met leeftijdsgenoten voor verschillende disciplines.


Niel Mory uit 6IW nam deel aan het werpnummer kogelstoten. Tijdens de opwarming zag ja al dat Niel in aanmerking kwam voor een medaille. Met grote zelfzekerheid wierp hij 15m93. Met ruime voorsprong was dit resultaat goed voor goud! Op het podium kreeg Niel de eer om zijn medaille te ontvangen van de Belgische topatleet Thomas Van der Plaetsen. Niel schonk zijn medaille aan de school waar ze een ereplaats zal krijgen in de inkom van de turnzalen.


Op de 200m cadetten liep Joshua Eijbersen (3IW) voor het eerst mee op deze mooie piste. Bij de start ging het bijna mis. Joshua moest in snelheid afremmen en in een bocht een vallende leerling ontwijken. Dit kostte hem enkele seconden. Maar Joshua gaf niet op. Hij mag fier zijn met 29.30 op de 3e plaats in zijn reeks.
Jorni Monsecour uit 3PT is een uithoudingsloper maar in zijn categorie kon hij enkel kiezen voor de 800m cadetten. Hij wist dat dit lastig zou zijn. Maar met volle moed en groot enthousiasme trok hij naar de startbaan. Bij de start zat hij even achterop maar naar de 1e bocht toe sloot hij goed aan bij de kopgroep. Helaas de snelheid werd opgedreven en na de 2e ronde moest hij inbinden. Toch liep hij een schitterende tijd van 2:28.96. Hiermee werd Jorni de 3e in zijn reeks.


Rond 18u liepen de scholieren en junioren samen de 1500m. Janik Boone (7RB) en Louis Vindevoghel (6ELI) waren onze favorieten! Voor aanvang zag Janik het niet goed zitten omdat hij reeds geruime tijd een hardnekkige blessure opgelopen heeft. Hierdoor werd hij genoodzaakt om het veldlopen te stoppen. Nu was het voor hem een groot vraagteken hoe het hem zou verlopen om na 3 maand ongeoefend deze uitdaging aan te gaan.
Louis stond goed voorbereid klaar om de wedstrijd aan te vangen. Het zag er alvast veel belovend uit!
Samen gingen ze goed van start. Maar na de 1e bocht liep er iets mis met Louis. Hij stopte het lopen want zijn spike werd uitgetrapt door één van de deelnemers! Dikke, dikke pech! De wedstrijd ging helaas aan hem voorbij!
Janik liep verder goed mee in de kopgroep. Alle rondes bleef hij zich vastbijten in de 3e positie. In zijn reeks eindigde hij derde. Maar wat bleek achteraf dat Janik toch goud behaalde voor de junioren.
“Eind goed al goed” na deze lange en spannende namiddag!


Proficiat jongens jullie mogen fier zijn op deze behaalde prestaties! Scheppers bezit sporttalent!
An De Meyer
Sportgangmaker SVS

DSC08516 Large DSC08534 Large DSC08537 Large