Scheppersinstituut Wetteren

audi A5 De leerlingen van het vijfde, zesde en zevende SenSe jaar autotechnieken hebben op 20 januari 2017 het auto/moto/van salon bezocht te Brussel.

In de sector automechanica is het belangrijk voor de leerlingen om kennis te maken met de verschillende constructeurs en hun technieken. De leerlingen konden niet alleen genieten van de nieuwe modellen maar ook van de moto’s en de bedrijfswagens die er tentoongesteld staan. 

Wat de leerlingen vooral opviel, is de overvloed aan nieuwe technologieën in de nieuwe wagens. Enkele nieuwe technologieën op een rijtje: Fileassistent, laserverlichting, Android auto, Apple CarPlay en de Plug-inhybride. Ook maakt de elektrische wagen stilaan zijn opmars in het autosalon. De meeste constructeurs bezitten er eentje waardoor het elektrisch rijden nog meer in de spotlights staat.

Iedereen weet dat de autotechniek niet stilstaat. Hybride en elektrische voertuigen nemen in aantal toe, althans als het aan de constructeurs ligt. Werkzaamheden zoals software programmeren en storingsanalyse zijn volop de toekomst. De leerlingen staan voor een grote uitdaging maar dit zien ze dan ook volledig zitten.
De leerlingen en ook de leerkrachten vonden het een leerrijke en geslaagde dag.

audi audi schijf