Scheppersinstituut Wetteren

emilie leus_fonds Dinsdagmorgen 7 februari ’17 kwam De Heer Leus getuigen voor al onze vijfdes binnen het kader van verkeersopvoeding. De rode draad doorheen zijn betoog was een aanklacht tegen alcohol of drugs achter het stuur.

Begrijpelijk! Want op 11 november 2009 verongelukte zijn dochter Emilie (18) samen met drie leeftijdsgenoten door een tragisch ongeval in Oosterzele. Oorzaak? Een dronken jonge chauffeur verloor de controle over het stuur en maaide deze fietsers van de weg. Twee van hen overleden ter plaatse, dochter Emilie bezweek enkele uren later in het ziekenhuis.
Onze vijfdejaars verlangen – zoals de meeste jongeren- naar hun rijbewijs. Vader Leus eindigde zijn getuigenis dan ook met twee wensen:
1. Ik HOOP dat jullie mijn verhaal indachtig zullen zijn als jullie later met de auto rijden: alcohol en autorijden gaan niet samen. Ook meerijden met een dronken chauffeur is onverantwoord.
2. Ikzelf ben positief en mijn leven gaat verder, al zal ik nooit meer écht gelukkig zijn: mijn dochter is niet meer. Maar ik hoop voor jullie dat jullie nog een mooi en gelukkig leven tegemoet gaan en gespaard blijven van dergelijk verdriet. Bezoek onze website www.fondsemilieleus.be en schrijf u in voor onze benefietloop op Paasmaandag 17 april! Hiermee steun je het Fonds Emilie Leus. Dit Fonds richt zich op preventie van rijden onder invloed, sensibilisering hieromtrent en het steunen van jonge verkeersslachtoffers met een verworven beperking ... opdat het overlijden van Emilie niet totaal zinloos zou zijn.

emilie leus