Scheppersinstituut Wetteren

IMG 7692_Large In het kader van ons anti-pestplan nodigden wij vorige week voor onze eerstejaars dhr. Steven Goegebeur uit.

Pestgedrag is een groot probleem op vele Vlaamse scholen (en in onze hele samenleving). Ondanks de dagdagelijkse grote inspanningen van directie, leerkrachten, zorgcoördinatoren en opvoeders is dit probleem aanpakken niet altijd zo evident. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

In dat kader van ons anti-pestplan nodigden wij vorige week voor onze eerstejaars dhr. Steven Goegebeur uit. Hij gaf 15 jaar les in een technische school. Het viel de acteur op dat de leerlingen soms heel hard kunnen zijn voor mekaar, alsof ze er niet bij nadenken hoe erg ze mekaar kwetsen. Door zijn ex-job als leraar en zijn huidige jobs als educatief theatermaker, freelance acteur en stand-up-comedian kwam hij op het idee om een theaterstuk te schrijven waarmee hij het thema pesten bespreekbaar zou maken. In “LACH EENS MET EEN ANDER!” ondervonden de leerlingen aan den lijve wat het betekent om er niet bij te horen. De leerlingen speelden zelf mee en kregen tips over toneelspelen. Alle scènes die ze speelden beeldden pestsituaties uit. Ze werden naderhand in groep besproken. De inbreng van de leerlingen was groot. Hun opvoeringen en hun reacties speelden een duidelijke en belangrijke rol in onze zoektocht naar oplossingen voor het pestprobleem.

IMG 7683_Large IMG 7691_Large IMG 7704_Large