Scheppersinstituut Wetteren

Activiteiten

Facebook bericht STEM academie

Lijkt dit iets voor jou?
Schrijf je dan in via deze link.

 

fijne feestdagen 2020 1

De winter glijdt langzaam verder, ondanks de obstakels van de coronapandemie.
Quarantaine, afstand houden, mondmaskers, alcoholgel, testen allerhande...
Het is geen makkelijke tijd, voor niemand. Niets lijkt evident.

Toch breekt in deze duisternis het Licht van de kerststal weer door,
als jaarlijkse wegwijzer naar goedheid en vrede in het komende jaar.
Laat ons samen verder weven aan een nieuw verhaal, het verhaal van 2022!
We kunnen slagen als we het samen doen. We laten elkaar niet vallen.

We wensen je voor de komende tijd een goede gezondheid en vooral
een blijvend gevoel van verbondenheid met mensen die je dierbaar zijn.

Zalig Kerstfeest en een gelukkig nieuw Jaar!

 

kerst melding 2021 2022

 

20211204 175145 Als afsluiting van het 1ste trimester maken de leerlingen van 1A een kerststukje in het vak STEM-wetenschappen: tuin.

IMG 20211116 WA0018 Op het event Féerie Florale – Floral Christmas Dreams - hullen de leerlingen van 7BL de binnenkoer van het stadhuis van Dendermonde in een feeërieke kerstsfeer.

mech1 De leerlingen van het derde jaar arbeidsmarkt richting mechanica (3MB) monteren en demonteren meerdere constructies waarbij de kennis van verschillende verbindingen en overbrengingen aan bod komen.

20211027 150849 Large Afgelopen woensdag, 27 oktober, vond in Zwijnaarde het provinciaal kampioenschap veldloop plaats. Een organisatie van MOEV. Onze school kon 2 podiumplaatsen bemachtigen.

IMG 7292 Onze leerlingen 7AT hebben 2 weken geleden hun 2 daagse opleiding HEV 2 doorlopen.

20211007 104905 Large Donderdag 8/10/21 trokken onze leerlingen van de derde graad tuinbouw richting Nederland. In Zundert bezochten ze de internationale vakbeurs GrootGroenPLUS en in Brecht volgde een boeiende wandeling door de Boomkwekerij O-TREES.

P1000075 Large Bij de start van dit schooljaar 2021 -2022, gingen de zesdes en zevendes (eindejaren) op bezinning. Het kon weer dit jaar, nog niet te ver weg, maar wel al een dagje buiten de school.

banner sbtb 2021025x Samen met de 'dag van de leerkracht' werd in onze school, het Scheppersinstituut in Wetteren, ook aandacht gevraagd voor de actie 'Saved by the Bell'.

IMG 2625 Large De leerlingen uit het 1ste jaar leerden in de lessen natuurwetenschappen alles over een biotoop. Zo gingen ze zelf op onderzoek naar allerlei biotische factoren in onze eigen schooltuin.

IMG 3214 Large De leerlingen van 7BL kregen de kans om ook een florale installatie uit te werken op het evenement ‘Koket Koksijde’. In een van de black boxes brachten ze een bloemendecoratie aan ‘met smaak’.

algemeen Large Op donderdag 23 september zijn we met 9 fietsende leerlingen van 6EE op bedrijfsbezoek geweest naar Qbus te Erpe-Mere. 6ELI volgt op maandag 4 oktober dezelfde workshop.

DSC 0895 Large Alle eindejaarsklassen gaan op bezinning met een godsdienstleerkracht en hun respectievelijke titularis. Het komt tot echt zinvolle gesprekken over zichzelf, maar ook over hun toekomst.

20210910 135852 Large Naar jaarlijkse traditie fietsten we vrijdag 10 september 2021 met 5PT en 5TB naar drie gerenommeerde tuinbouwbedrijven.

Vanaf maandag 13/9 starten er wegenwerken aan de Scheldebrug. De asfaltlaag wordt hersteld. Er worden lichten geplaatst en het verkeer moet beurtelings over de brug. De werken zullen, volgens de planning, een week duren en zorgen ongetwijfeld voor verkeershinder.
• Fietsers en voetgangers kunnen permanent de brug over, aangezien er enkel op de rijbaan wordt gewerkt.
• Bromfietsers tot maximum 25 km/uur zijn toegelaten op de fietspaden.
• Auto's, brommers met een hoger vermogen, lijn- en schoolbussen moeten lichtengeregeld de brug over.
• Vrachtwagens moeten een omleiding volgen.

De politie waarschuwt dat er ongetwijfeld files zullen ontstaan. De schepen van openbare werken raadt aan om een half uur vroeger dan normaal naar school te vertrekken. Bedankt om hier rekening mee te houden.

De eigen schoolbussen zullen op de normale uren rijden. De leerlingen worden dus niet vroeger opgehaald.
Ze zullen mogelijks wel later thuis zijn.

 

20210907 134948 Large Op 4 september bezochten de leerlingen van het 7de jaar industriële elektriciteit en het 6de jaar elektrotechnieken Infrabel in Gent Zeehaven.

 R1A1905 Large De eerste schooldag. Altijd een speciaal moment. Zeker voor de leerlingen van het eerste jaar!

start nieuwe schooljaar 2021 De start van het nieuwe schooljaar nadert heel snel. Wij verwelkomen graag allemaal onze leerlingen op 1 september na een deugddoende vakantie. Ter herinnering geven wij de uren door waarop onze leerlingen verwacht worden:
1ste jaren = 08u30
Nieuwe leerlingen 2 tot en met 7 = 09u20
Oude leerlingen van 2 tot en met 7 = 10u10
IMG 20210813 WA0008 Large Van 15 augustus tot en met 5 september 2021 wordt in de straten rond de Grote Markt, “Bloeiend Brussel” georganiseerd. 

Vandaag werd een creatie op het binnenplein van het stadhuis van Brussel gerealiseerd dat onderdeel uitmaakt van “Bloeiend Brussel”. Het project kreeg de naam “Rise Above”, een project van de leerlingen van de tuinbouwafdeling van het Scheppersinstituut te Wetteren.

stijlvolle zakelijke vakantiekaart fijne vakantie toewensen

Fijne vakantie aan alle leerlingen en personeel!

Tijdens de schoolvakantie is de school open voor inschrijvingen van 9u-12u en 13u-17u. De school sluit zijn deuren van 11 juli tem 15 augustus.

scheepsvaart1 Large De leerlingen van het 7de jaar fotolassen brachten een studiebezoek aan de IDP Scheepswerf N.V. in Oostende.

IMG 9499 Large In onze eerste graad schreven 34 vrijwillige durvers uit 1IWBIO, 2IW en 2BIO zich in om hun kennis van de Franse taal te testen. Onder hen bevonden zich zowel minder taalsterke als zeer taalsterke leerlingen.

IMG 5668 Large Het solidaire maal ten voordele van de Scheppersfamilie in Burundi op de middag van 28 mei is een concreet teken van verbondenheid ver over de landsgrenzen heen.

20210318 085138 Large Ter gelegenheid konden de leerlingen van het 7e jaar fotolassen op 3-daagse naar de VDAB te Wondelgem. Er werd gebruik gemaakt van de infrastructuur en het uitoefenen van vaardigheden die dit schooljaar aangeleerd zijn.

welkom terug
Vandaag verwelkomen wij alle leerlingen voltijds op school.
IMG 8669 Large Deze maand kreeg onze school voor enkele weken een bekistingspakket aangeboden door het bedrijf "RTC".
De leerlingen van 4BB konden zo hun project "bekistingen" extra bijschaven en alle onderdelen onder handen nemen.

Jutah 7BL  Onze leerlinge van 7BL – Jutah De Corte – ging op een innovatieve manier aan de slag met groen en creëerde een filmpje om te integreren in de website van de groene zesdaagse. De workshop van Jutah kan bekeken worden via de link : https://degroenezesdaagse.be/nl/workshops/ 

IMG 5289 Large Voor 'De Groene Zesdaagse', een hybride event van de Gentse Floraliën, werken onze leerlingen bloemsierkunst een bloemencreatie uit.

IMG 0633 Large Sinds vele jaren nemen onze leerlingen van het 2de jaar STEM-wetenschappen deel aan de Vlaamse wiskundecompetitie Wallabie. Er werden opnieuw schitterende individuele resultaten geboekt.

curieuzeneuzen Onze school doet met 4.999 andere meetpunten mee aan CurieuzeNeuzen in de Tuin.
Onze bodemsensor is alvast geactiveerd in onze landschapstuin. Op 3 april starten we onze metingen, samen met de andere meetpunten. Zo dragen we bij aan het grootste burgeronderzoek in Vlaanderen naar hitte en droogte ooit.

paasbloemen

'Altijd zal er zonlicht zijn
zolang we maar dapper genoeg zijn
om het te zien.
Altijd zal er zonlicht zijn
zolang we maar dapper genoeg zijn
om het te zijn.'


naar Amanda Gorman

Een warmhartig Pasen!
vanwege Directie en Personeel van het Scheppersinstituut Wetteren

 

Via de media hebben we vernomen dat er maandag aanstaande een nationale staking is aangekondigd.
Leerlingen die met de lijnbus of de trein naar school komen, zullen rekening moeten houden met verstoord verkeer!

 

Vandaag nam het overlegcomité een aantal drastische beslissingen die ons allen aanbelangen.

Een officieel schrijven van het departement onderwijs hebben wij nog niet ontvangen. Toch houden we er aan u reeds van volgende beslissingen op de hoogte te brengen.

1. De geplande proefwerken (schriftelijk en mondeling) gaan door zoals gepland.
2. De school voorziet busvervoer tot en met woensdagmiddag 31 maart.
3. De klassenraden voorzien op donderdag 1 en vrijdag 2 april, worden verplaatst en zullen na de paasvakantie plaatsvinden.
4. De leerlingen ontvangen het trimesterrapport pas na de paasvakantie. Het rapport met de resultaten van het dagelijks werk R2.2 (voor de leerlingen die dit nog niet hebben ontvangen) wordt wel ter beschikking gesteld.

Verdere informatie zal aan alle ouders worden bezorgd via het ouderportaal

 

IMG 6311 Onlangs konden de leerlingen van 7AT opnieuw een interessante opleiding volgen, deze keer stond het motormanagement in de picture.

IMG 20210202 090459 Large Op 22 en 23 februari konden de leerlingen van 7AGM in het PCLT te Roeselare een opleiding gaan volgen over de werking van hydraulica bij hedendaagse tractoren.

DMJ Large De klimaatopwarming is ook bij ons al voelbaar. Langere periodes van droogte en overvloedige neerslag op korte tijd zorgen ervoor dat er watertekorten en overstromingen ontstaan.

IMG 20210126 121227 Large Op dinsdag 26 januari konden de leerlingen van het zevende jaar agro- en groenmechanisatie een servicetraining van Pottinger meevolgen.

20210126 141253 Large Op donderdag 28 januari ging de poëzieweek van start met als thema ‘Samen’ en deze week werd dit afgesloten met Gedichtendag. Het moment bij uitstek om de prachtige werkjes van onze leerlingen te tonen.

victor scheppers 2 Vandaag 25 januari is het precies 182 jaar geleden dat de Congregatie van de Scheppersscholen is opgericht, waaruit onze school ook is gegroeid.

bloemschikken 1 Tijdens de Kerstperiode werd een wedstrijd georganiseerd door Floreview, een blog van Rekad en Fleur magazine, met als thema 'de mooiste tafeldecoratie voor Kerst'.

IMG 6148 Donderdag 7 januari hebben de studenten van 7AT deelgenomen aan de cursus ‘sensoren en actuatoren‘. Na een korte theoretische inleiding konden de studenten in het atelier aan de slag.

Kerst scheppers 2020

IMG 20201020 161715 Large Nadat de leerlingen van 7 AGM in de theorieles op school de werking en de onderdelen van de maaidorser hadden bestudeerd, kregen ze nu de kans om deze machine eens van dichtbij te bekijken. Beter nog, ze mochten er ook aan werken volgens de Corona-maatregelen.

kerst 2020 zonder website

succes tekst examen blauw

Benieuwd naar wat onze Rakatak-actie allemaal te betekenen heeft? Luister dan zeker naar dit interview:
https://soundcloud.com/user-189764683

 

warmste week Vanaf 25/11 vind je onze actie terug op www.warmsteweek.be.
RAK* staat voor Random Acts of Kindness of ‘Doe eens iets kleins voor iemand anders en word er zelf een beter mens door!’
Leerlingen zorgen voor kippenvelmomenten van geluk en ontroering bij elkaar en bij personeel van de school en bij buren en bij bejaarden en bij…
Volg op onze facebookpagina deze ontelbare lichtjes van warmte in deze donkere dagen naar Kerstmis.

 

Allerzielen Allerheiligen
Allerzielen
Christenen bezoeken het graf van hun dierbare overledenen
Verlieservaringen
We krijgen er allemaal mee te maken, vroeg of laat

thumbnail processed Voor de dag van de jeugdbeweging schiet onze leerlingenraad elk jaar in actie. Dit schooljaar verliep dit uiteraard anders dan anders...

IMG 20201008 111151 Large De tuinbouwafdeling is volop bezig de pompoenenoogst aan het binnenhalen, dit danken we aan de helpende handen van onze 1ste jaars!

auto2 Vorige week zijn de studenten bij Educam Lokeren een zeer interessante opleiding gaan volgen rond uitlaatgassen bij moderne voertuigen.

afgewerkte ramen De collega’s van elektriciteit verdienen nieuw “bijzonder schrijnwerk” moet de directie gedacht hebben. Als aluminiumafdeling die een subafdeling is van de houtbewerking nemen we deze uitdaging graag aan.

Omwille van de Coronamaatregelen zal dit najaar ook onze jaarlijkse herfstplantenverkoop NIET doorgaan op 29 en 30 oktober.

 

20200914 145205 Large Afgelopen maandag hadden de leerlingen van 5HB naar jaarlijkse gewoonte, hun opleiding Veilig Werken Op Hoogte.

 R1A0209 Large Een nieuw schooljaar, een nieuwe start! Een warm welkom aan alle leerlingen en personeel! 

welkom sept 2020 Onze school is klaar voor de opstart van het nieuwe schooljaar. Alle nodige Corona-maatregelen zijn getroffen voor een veilige schoolomgeving. Directie, leerkrachten en personeel verwelkomen graag iedereen op dinsdag 1 september!